Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНВЕНТАРИЗАЦІЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ

МОН у листі від 05.04.2013 р. № 1/9-249 повідомило, що відповідно до Порядку забезпечення студентів вищих навчальних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів і професійно-технічних навчальних закладів та вихованців дошкільних навчальних закладів підручниками та навчальними посібниками, затвердженого наказом МОНмолодьспорту від 14.12.2012 р. № 1427 (далі — Порядок), упродовж травня — червня 2013 року необхідно провести у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах інвентаризацію бібліотечних фондів підручників.

У ході інвентаризації необхідно визначити в розрізі кожного навчального закладу забезпеченість щодо кожної назви підручника та навчального посібника станом на 1 вересня 2013 року з урахуванням очікуваного контингенту учнів на 2013/2014 навчальний рік.

Зазначена інформація повинна використовуватись при визначенні потреби в навчальній літературі на 2013/2014 навчальний рік та за необхідності проведення перерозподілу підручників між навчальними закладами в межах району, області.

При виконанні перерозподілу слід керуватись п. 10 Порядку та суворо дотримуватись правил бухгалтерського обліку.

Підручники та навчальні посібники, що непридатні для користування, МОН приписує списати згідно з Інструкцією про порядок оставки, комплектування та обліку навчальної літератури Міністерства освіти України від 15.06.95 р. № 1/9-217.

Також у зазначеному листі МОН звернув увагу, що списання підручників для учнів 1, 2 та 5 класів, термін використання яких понад 5 років, слід проводити в міру надходження нових підручників до навчального закладу.

Підручники та навчальні посібники, випущені у 2003 — 2007 роках, що мають задовільний стан і зовнішній вигляд та відповідають вимогам навчальних програм 3 — 4, 6 — 9 класів, можуть використовуватись у навчальному процесі.

 

нові типові форми документів у сфері соцзахисту чорнобильців

Мінсоцполітики наказом від 28.03.2013 р. № 156 затвердило у новій редакції типові форми документів, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Йдеться про:

— Звіт про виплату компенсацій, допомог та надання пільг громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, «7 ВК» (форма № 1);

— Паспорт даних по підприємству, робітники якого отримують компенсаційні виплати та допомоги, пов’язані із заробітною платою або стипендією, згідно із Законом України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (форма № 2);

— Розрахунок видатків, пов’язаних з виплатою компенсацій та допомог, надання пільг відповідно до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (форма № 3).

 

Як продовжити строк розслідування нещасного випадку

Держгірпромнагляд у листі від 21.02.2013 р. № 1757/0/5.2-10/6/13 нагадав, що строк розслідування нещасного випадку на виробництві можна продовжити за потреби у проведенні лабораторних досліджень, експертиз, випробувань для встановлення обставин і причин настання нещасного випадку. Але для цього роботодавець повинен письмово звернутися до територіального управління Держгірпромнагляду з обґрунтуванням неможливості завершити протягом 3 робочих днів розслідування нещасного випадку у зв’язку з відсутністю документів (пояснення, висновки компетентних органів і установ тощо), необхідних для встановлення обставин і причин настання випадку та прийняття комісією рішення щодо його класифікації. І тільки після отримання письмового погодження роботодавець може видати наказ про продовження строку проведення розслідування.

 

Посилено відповідальність за корупційні діяння

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення національного законодавства у відповідність із стандартами Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією» від 18.04.2013 р. № 221-VII унесено зміни до антикорупційного законодавства.

Зокрема, у Кримінальному кодексі України замість відповідальності за одержання хабара відповідальність наставатиме за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Під терміном «неправомірна вигода» слід розуміти грошові кошти або інше майно, переваги, пільги, послуги, нематеріальні активи, які пропонують, обіцяють, надають або одержують без законних на те підстав.

Крім цього, посилено самі санкції за вчинення корупційних дій.

Закон № 221-VII набрав чинності 18.05.2013 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі