Теми статей
Обрати теми

Індексація зарплати новоприйнятих працівників

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ІНДЕКСАЦІЯ ЗАРПЛАТИ НОВОПРИЙНЯТИХ ПРАЦІВНИКІВ

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, головний спеціаліст відділу рівня життя і моніторингу бідності

 

31.10.2013 р. працівниця звільнилася. До цієї дати вона отримувала фіксовану суму індексації. З 01.11.2013 р. її знову прийнято до цієї самої установи на ту саму посаду.

Чи збережеться за нею сума індексації, адже фактично перерви у трудових відносинах з установою немає?

(м. Львів)

 

При проведенні індексації зарплати працівників необхідно керуватися Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078), з урахуванням постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку проведення індексації грошових доходів населення» від 13.06.2012 р. № 526.

З 21.06.2012 р. Порядок № 1078 доповнено новим п. 101, згідно з яким обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації заробітної плати новоприйнятих працівників здійснюється з місяця прийняття працівника на роботу (тобто з урахуванням індексу інфляції, що припадає на місяць прийняття).

Якщо працівника звільнено, а потім знову прий­нято на роботу до цієї ж установи, то з ним укладається новий трудовий договір. Для цілей індексації зарплати такий працівник вважається новоприйнятим. Отже, право на індексацію, що виплачувалася раніше, не зберігається.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі