Теми статей
Обрати теми

Установлення надбавок головному лікарю та його заступникам

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВОК ГОЛОВНОМУ ЛІКАРЮ ТА ЙОГО ЗАСТУПНИКАМ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, заступник директора Департаменту — начальник відділу нормування і оплати праці та роботи з місцевими бюджетами Департаменту економіки та ресурсного забезпечення

 

Яким документом установлюються надбавки до посадового окладу головному лікарю та його заступникам центральної районної лікарні (орган вищого рівня — районна держадміністрація)?

(Херсонська обл.)

 

Оплата праці медичних працівників здійснюється згідно з Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Пунктом 1.7 цих Умов визначено, що преміювання керівників закладів охорони здоров’я та їх заступників, установлення їм надбавок і доплат до посадових окладів, надання матеріальної допомоги здійснюється за рішенням органу вищого рівня в межах наявних коштів на оплату праці. Яким саме документом оформляється таке рішення, Умовами № 308/519 не визначено.

Водночас згідно з п. 84 Типової інструкції з діловодства в центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади, затвердженої постановою КМУ від 30.11.2011 р. № 1242, рішення організаційно-розпорядчого характеру оформляються наказом (розпорядженням). При цьому документи, що надсилаються установам, організаціям, підписуються керівником органу виконавчої влади чи його заступниками відповідно до розподілу повноважень або керівниками структурних підрозділів відповідно до їх повноважень.

Отже, рішення про преміювання керівників закладів охорони здоров’я та їх заступників, установлення їм надбавок і доплат до посадових окладів, надання матеріальної допомоги можуть оформлятися наказом (розпорядженням).

Проте не буде також порушенням, якщо про таке рішення організація вищого рівня повідомить установу охорони здоров’я листом-погодженням.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі