Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

На період служби в органах місцевого самоврядування виплата пенсії припиняється

Мінсоцполітики у листі від 14.04.2015 р. № 368/039/97-15 повідомляє, що на період служби в органах місцевого самоврядування пенсії, призначені відповідно до законодавства України, не виплачуються.

При цьому, оскільки в пенсійній справі є позначка, що особа працює на посаді, яка дає право на призначення пенсії за «спеціальним» законом, її виплата буде автоматично припинена. Вид пенсії та закон, згідно з яким вона призначена, не мають значення. Після звільнення з роботи виплата пенсії поновлюється.

Внесено зміни до порядків надання освітньої субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів

Постановою КМУ від 17.07.2015 р. № 490 внесено зміни до порядків надання освітньої субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів, затверджених постановами КМУ від 14.01.2015 р. № 6 та № 7 відповідно.

Відтепер за рахунок освітньої субвенції, окрім поточних видатків, можна здійснювати і капітальні за певних умов.

Так, у разі забезпечення у повному обсязі потреби у поточних видатках на бюджетний період за рахунок освітньої субвенції та за умови відсутності простроченої бюджетної заборгованості за захищеними видатками навчальних закладів субвенція може спрямовуватися на їх капітальні видатки, зокрема на придбання шкільних автобусів для перевезення дітей із загальноосвітніх навчальних закладів (ЗНЗ), які будуть оптимізовані, і оновлення навчальної та матеріально-технічної бази ЗНЗ.

Що стосується субвенції на підготовку робітничих кадрів, то вона спрямовується на оплату поточних видатків профтехнічних та інших навчальних закладів державної та комунальної власності, які надають послуги з підготовки кваліфікованих робітників на умовах держзамовлення.

У разі забезпечення у повному обсязі потреби у поточних видатках на бюджетний період за рахунок субвенції та за умови відсутності простроченої бюджетної заборгованості за захищеними видатками зазначених навчальних закладів субвенція може спрямовуватися на їх капітальні видатки.

Також змінено строки перерахування Казначейством субвенцій і подання інформації Мінфіну та МОН.

Тепер Казначейство має перераховувати субвенції на рахунки місцевих бюджетів, відкриті в органах Казначейства, згідно з розписом державного бюджету двічі на місяць до 10-го та до 25-го числа.

Крім того, Казначейство двічі на місяць подає Мінфіну та МОН інформацію про перераховані суми коштів в розрізі обласних і районних бюджетів, міських (м. Києва, міст обласного значення) бюджетів та зведену інформацію в розрізі бюджетів областей та м. Києва.

Нагадаємо: такі ж строки нещодавно були встановлені і щодо медичної субвенції постановою КМУ від 26.06.2015 р. № 433.

Як виправити помилки у Звіті про суми податкових пільг

Державна фіскальна служба нагадала про те, що Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затверджено постановою КМУ від 27.12.2010 р. № 1233 (далі — Порядок № 1233). Цей Порядок є обов’язковим для виконання суб’єктами господарювання, які відповідно до Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI не сплачують податки та збори до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг.

Звіт про суми податкових пільг (далі — Звіт) суб’єкт господарювання подає за 3, 6, 9 і 12 календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. У разі коли суб’єкт господарювання пільгами не користується, такий Звіт не подається. Форма Звіту визначена у додатку до Порядку № 1233.

Порядок визначення сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг за операціями, які здійснюються на митній території України, затверджено наказом ДПАУ від 29.03.2011 р. № 167.

При цьому формою Звіту, а також зазначеним Порядком не передбачено механізм подання уточнюючого Звіту. Враховуючи те, що зазначений Звіт складають наростаючим підсумком з початку року, допущені помилки слід виправляти у черговому Звіті у межах року. При цьому виправлення помилок у Звіті не призводить до нарахування штрафних санкцій.

Таку інформацію Державна фіскальна служба розмістила на своєму сайті http://sfs.gov.ua.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі