Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Заробітна плата працівників, які знаходяться в зоні АТО, підвищується на 50 відсотків

Кабмін постановою «Про особливості оплати праці працівників, які беруть участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції» від 22.07.2015 р. № 522 установив, що працівникам установ, закладів та організацій, які фінансуються з бюджету, що беруть участь у забезпеченні проведення АТО безпосередньо в районах її проведення, заробітна плата за фактичний час перебування в таких районах підвищується на 50 відсотків. При цьому мають бути в наявності підтвердні документи щодо участі в проведенні АТО у відповідних районах.

Ця постанова набрала чинності 29.07.2015 р.

Заробітна плата повторно призваним працівникам розраховується за Порядком № 100

Постановою КМУ «Про внесення зміни до пункту 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати» від 29.07.2015 р. № 542 внесено зміну до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100.

Відповідно до цієї зміни працівникам, які були звільнені в запас з військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, та повторно призвані для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, обчислення середньої заробітної плати проводиться з урахуванням норм цього Порядку.

При цьому у разі коли розрахована в установленому порядку середня заробітна плата є нижчою від середньої заробітної плати, яка зберігалась за працівником протягом періоду попередньої військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, для розрахунку компенсації застосовується середня заробітна плата, яка зберігалась за працівником протягом періоду попередньої військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Держстат оновив звіти з праці

Наказом «Про затвердження форм державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) та № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці» від 21.07.2015 р. № 172 затверджено форми:

— № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці» — застосовується зі звіту за січень 2016 року;

— № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці» — застосовується зі звіту за I квартал 2016 року.

У свою чергу, з 04.01.2016 р. утратить чинність наказ Держкомстату «Про затвердження форм державних статистичних спостережень зі статистики праці» від 07.08.2013 р. № 239.

Повноваження Казначейства в роботі системи електронного адміністрування ПДВ

На численні листи, що надходять до Казначейства з питань коректності розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — Реєстр), Казначейство повідомило таке:

1) платник ПДВ має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Реєстрі на суму податку, обчислену за формулою, визначеною у п. 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014 р. № 569 (далі — Порядок № 569).

Суму ПДВ, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Реєстрі, обчислює ДФС. Вона ж оприлюднює на офіційному веб-сайті алгоритми обрахунку показників формули обчислення зазначеної суми та джерела їх формування.

Казначейство в режимі on-line надає ДФС дані щодо суми коштів, перерахованих платником ПДВ з власного поточного рахунка на електронний рахунок з 1 січня 2015 року, які є лише однією із складових зазначеної формули;

2) казначейська система електронного адміністрування ПДВ працює повністю в автоматичному режимі та передає інформацію до ДФС про стан рахунків в режимі реального часу (on-line);

3) підставою для перерахування сум ПДВ до бюджету або на спеціальні рахунки, а також повернення помилково або надміру сплачених коштів є виключно Реєстри ДФС (пп. 21 та 26 Порядку № 569).

Однією із причин, з якої не перераховуються кошти до бюджету, є арешт коштів на електронних ПДВ-рахунках на підставі постанов державних виконавців та рішень судів. За наявності в Казначействі постанови або рішення суду про зняття арешту з коштів боржника відповідні ПДВ-рахунки розблоковуються;

4) Казначейство забезпечує роботу системи електронного адміністрування ПДВ у межах повноважень, визначених Порядком № 569, та в чіткій відповідності до вимог Угоди про інформаційне співробітництво між ДФС та Держказначейською службою.

Зверніть увагу: Держказначейська служба не надає інформації на запити щодо стану ПДВ-рахунків, коригування сум та реквізитів електронних ПДВ-рахунків, їх закриття, а перенаправляє такі запити за належністю до ДФС.

Цю інформацію Держказначейська служба розмістила на своєму сайті: http://treasury.gov.ua.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі