Теми статей
Обрати теми

Матдопомога на оздоровлення для педагогічного працівника

Ткаченко Оксана, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення
Працюю вчителем у школі. Відповідно до графіка відпусток у липні 2015 року йду в щорічну відпустку на 21 календарний день. Чи маю я право на матеріальну допомогу на оздоровлення в разі використання щорічної відпустки частинами та в якій сумі?

Працівники, які обіймають посади педагогічних працівників, мають право на отримання матеріальної допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки. Це закріплено у ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII (далі — Закон про освіту) і п. 1 постанови КМУ «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» від 31.01.2001 р. № 78. Така допомога виплачується за місцем основної роботи в обов’язковому порядку при наданні чергових відпусток згідно з графіком. Її розмір дорівнює розміру посадового окладу (ставки) (ч. 1 ст. 57 Закону про освіту).

Водночас щорічна відпустка на прохання працівника може бути поділена на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів (ч. 1 ст. 12 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР). У разі поділу щорічної відпустки на частини зазначена допомога виплачується працівнику один раз на рік при наданні будь-якої з частин щорічної відпустки за заявою працівника (див. лист Мінсоцполітики від 11.09.2013 р. № 10212/0/14-13/13).

Важливо! Якщо у педагогічного працівника посадовий оклад формується з урахуванням підвищень (наприклад, передбачених Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102), то і нарахування матеріальної допомоги на оздоровлення має здійснюватися виходячи з підвищеного окладу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі