Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у липні — 99,0 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у липні 2015 року порівняно з червнем становив 99,0 %.

Премії заступникам керівника тепер може встановлювати сам керівник

Кабмін постановою «Про внесення зміни до пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298» від 05.08.2015 р. № 566 вніс зміни до постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298.

Так, із п. 4 постанови № 1298 вилучено згадку про обов’язковість одержання рішення вищої за рівнем установи для преміювання заступника керівника бюджетної установи.

Отже, керівник бюджетної установи має право самостійно приймати рішення про виплату премій своїм заступникам.

Крім того, тепер керівник може самостійно вирішувати питання щодо встановлення заступникам надбавок, доплат та матеріальної допомоги.

Постанова № 566 набере чинності з дня її офіційного опублікування.

Внесено зміни до ПКУ щодо умов оподаткування неприбуткових організацій

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій» від 17.07.2015 р. № 652-VIII внесено низку змін до ПКУ.

Так, до внесення змін ознака неприбутковості зводилася до відсутності основної мети діяльності у вигляді одержання прибутку та реєстрації у Реєстрі неприбуткових установ та організацій.

Тепер же визначено цілий перелік вимог, яким обов’язково мають відповідати підприємства, установи та організації, щоб мати статус неприбуткових.

Зокрема, «неприбутківці» мають бути утворені та зареєстровані в порядку, визначеному законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації; їх установчі документи мають містити заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (окрім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління й інших пов’язаних із ними осіб тощо.

Більш детально про це читайте у наших найближчих номерах.

Асистента вихователя дошкільного навчального закладу віднесено до педагогічних працівників

Постановою КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р. № 346 і від 14 червня 2000 р. № 963» від 29.07.2015 р. № 531 доповнено Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників та додаток до Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам.

Зокрема, перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників доповнено посадою «асистент вихователя дошкільного навчального закладу». Вихователь, який працює в інклюзивній групі, та асистент вихователя дошкільного навчального закладу отримали право на щорічну основну відпустку тривалістю 56 календарних днів.

Виплата індексації — істотна умова праці

До прийняття рішення про припинення виплати індексації або зменшення її розміру керівник установи з урахуванням ст. 32, 97, 103 КЗпП повинен попередити працівника не пізніш як за 2 місяці до запровадження такого рішення в дію. Таку позицію висловила Держінспекція з питань праці у листі від 20.07.2015 р. № 1276/24/2/01/2216-15.

У разі недотримання цієї умови посадові особи установи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 41 КУпАП шляхом накладення штрафу у розмірі від 30 до 100 нмдг (від 510 до 1700 грн.). При повторному порушенні розмір штрафу становитиме від 100 до 300 нмдг (від 1700 до 5100 грн.).

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі