Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Мінзарплата та прожитковий мінімум — 2016: Мінфін озвучив цифри

Мінфін поінформував розпорядників бюджетних коштів про заплановані на 2016 рік показники мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Так, відповідно до листа Мінфіну, мінімальну зарплату з 1 січня 2016 року можуть встановити на рівні 1378 грн., а прожитковий мінімум 1330 грн.

З урахуванням прогнозного індексу споживчих цін (112 %), з 1 грудня 2016 року ці показники становитимуть 1543 грн. та 1490 грн. відповідно.

Для основних соціальних і демографічних груп населення прожитковий мінімум планується встановити на рівні:

— для дітей до 6 років: із січня 2016 року — 1167 грн., з грудня 2016 року — 1307 грн.;

— для дітей від 6 до 18 років: 1455 та 1630 грн. відповідно;

— для осіб, які втратили працездатність: 1074 та 1203 грн. відповідно.

Законодавці зменшили податковий тиск на деяких бюджетників

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для надання освітніх послуг дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами недержавної форми власності» від 17.07.2015 р. № 654-VIII з об’єктів оподаткування податком на нерухомість виключено будівлі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, які використовуються для надання освітніх послуг (додано новий абз. «і» п.п. 266.2.2 ПКУ).

Крім того, звільнено від сплати земельного податку дошкільні і загальноосвітні навчальні заклади, заклади культури, науки, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури і спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів (додано новий п.п. 282.1.4 ПКУ).

Закон № 654-VIII набуде чинності з 01.09.2015 р.

Профмедогляди школярів здійснюватимуть заклади охорони здоров’я

Кабмін постановою від 05.08.2015 р. № 568 вніс зміни до Порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженого постановою КМУ від 08.12.2009 р. № 1318. Цими змінами він зобов’язав проводити обов’язкові медичні профілактичні огляди учнів навчальних закладів медичними працівниками в закладах охорони здоров’я.

Виняток зроблено лише для тих учнів, що мешкають у віддаленій від закладів охорони здоров’я місцевості. У такому разі медогляди, як і раніше, медпрацівники проводитимуть щорічно в навчальних закладах на підставі рішення відповідних структурних підрозділів з питань охорони здоров’я та з питань освіти місцевих держадміністрацій.

Постанова № 568 набула чинності 21.08.2015 р.

Доповнено Порядок визначення предмета закупівлі

Мінекономрозвитку наказом від 04.06.2015 р. № 569 внесло зміни до розд. II Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 26.07.2010 р. № 921, доповнивши його новими пунктами такого змісту:

«2.16. Визначення предмета закупівлі робіт і послуг з придбання (викупу або примусового відчуження) земельних ділянок (їх частин) для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності — для будівництва, капітального ремонту, реконструкції та обслуговування об’єктів енергетичної інфраструктури (ліній електропередачі, електричних станцій і підстанцій) та об’єктів, необхідних для їх експлуатації, здійснюється щодо кожної земельної ділянки окремо.

2.17. Визначення предмета закупівлі товарів і послуг, необхідних для проведення культурно-мистецьких заходів (створення нових постановок, концертів, виготовлення (створення) вихідних фільмових матеріалів, аудіовізуальних творів), здійснюється за обсягом, номенклатурою та місцем поставки товарів або надання послуг окремо для кожного культурно-мистецького заходу, якщо такий захід включено до плану роботи Мінкультури на відповідний період.

2.18. Визначення предмета закупівлі в разі придбання м’яса для хижих циркових тварин, які безпосередньо закуповуються для організації та проведення гастрольних заходів, здійснюється за обсягом, номенклатурою та місцем поставки окремо для кожного заходу (або забезпечення участі в ньому) з розрахунку на кожну тварину відповідно до індивідуальних норм харчування.».

Наказ № 569 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі