Теми статей
Обрати теми

Відпустка директора з навчально-виховної роботи

Ткаченко Оксана, начальник відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування
Чи може заступнику директора з навчально-виховної роботи загальноосвітнього навчального закладу бути надана додаткова відпустка за ненормований робочий день тривалістю 7 календарних днів?

Питання відпустки та умови її надання регламентуються Законом України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки). Відповідно до цього Закону педагогічним працівникам може надаватися щорічна основна відпустка подовженої тривалості.

Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам затверджено постановою КМУ від 14.04.97 р. № 346.

Згідно з додатком до зазначеного Порядку у переліку працівників загальноосвітніх навчальних закладів, які мають право на подовжену тривалість щорічної основної відпустки, фігурує й посада заступника директора з навчально-виховної роботи (56 календарних днів).

Водночас слід зазначити, що відповідно до ст. 8 Закону про відпустки працівникам може надаватися щорічна додаткова відпустки за особливий характер праці. Зокрема, така відпустка надається працівникам з ненормованим робочим днем тривалістю до 7 календарних днів. Списки посад, робіт, професій та конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки визначаються колективним договором, угодою.

Також слід звернути увагу на те, що орієнтовний перелік посад працівників з ненормованим робочим днем системи Міністерства освіти і науки України, яким може надаватися додаткова відпустка, визначений додатком № 1 до Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011 — 2015 роки. Зокрема, цим орієнтовним переліком передбачена й посада заступника керівника установи.

Також слід звернути увагу на те, що відповідно до ст. 10 Закону про відпустки загальна тривалість щорічних основної та додаткових відпусток працівника не може перевищувати 59 календарних днів.

Враховуючи це, а також те, що щорічна основна відпустка такого працівника становить 56 календарних днів, йому не може бути надана додаткова відпустка за ненормований робочий день у розмірі саме 7 календарних днів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі