Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

З’явився Порядок обслуговування коштів місцевих бюджетів в установах банків держсектору

Кабмін постановою від 14.05.2015 р. № 378 затвердив Порядок обслуговування коштів місцевих бюджетів у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ в установах банків державного сектору.

Цей Порядок визначає процедуру обслуговування коштів місцевих бюджетів у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ в установах банків державного сектору, а також особливості ведення бухгалтерського обліку виконання місцевих бюджетів і складення звітності про виконання місцевих бюджетів щодо таких коштів.

Документом передбачено, що обслуговування коштів у банках здійснюється на підставі договору банківського рахунка, що укладається між банком та місцевим фінансовим органом або розпорядником (одержувачем) бюджетних коштів за умови прийняття місцевою радою відповідного рішення під час затвердження місцевого бюджету. Таке рішення приймається до початку бюджетного періоду і протягом такого періоду не змінюється.

Постанова № 378 набрала чинності 10.06.2015 р.

Уряд скасував державний фінансовий аудит діяльності бюджетних установ

Кабмін постановою від 17.06.2015 р. № 419 відповідно до Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» від 26.01.93 р. № 2939-XII скасував власну постанову «Про затвердження Порядку проведення органами державної контрольно-ревізійної служби державного фінансового аудиту діяльності бюджетних установ» від 31.12.2004 р. № 1777.

Це було зроблено з огляду на неефективність фінансового аудиту через значні витрати робочого часу та людських ресурсів органів Держфінінспекції, дублювання із завданнями інших видів державного фінансового контролю, зокрема аудитом бюджетних програм та інспектуванням. Разом з тим буде посилено роль внутрішнього аудиту бюджетних установ, спрямованого на надання керівникові об’єктивних і незалежних висновків та рекомендацій щодо ефективності функціонування внутрішнього контролю, ефективності планування і виконання бюджетних програм, якості надання послуг, правильності ведення бухгалтерського обліку та достовірності фінансової і бюджетної звітності.

Затверджено Правила утилізації та знищення лікарських засобів

МОЗ наказом від 24.04.2015 р. № 242 затвердив Правила утилізації та знищення лікарських засобів.

Ці Правила визначають загальні вимоги поводження з лікарськими засобами, що не підлягають подальшому використанню, з метою недопущення їх подальшого обігу і попередження негативного впливу на здоров’я людини та навколишнє природне середовище.

Вони є обов’язковими для усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність, пов’язану з обігом лікарських засобів, утилізацією та знешкодженням відходів.

Наказ № 242 набув чинності 19.06.2015 р. З цієї ж дати втратив чинність наказ МОЗ «Про затвердження Правил проведення утилізації та знищення неякісних лікарських засобів» від 08.07.2004 р. № 349.

Уряд дозволив Держпраці проводити перевірки щодо незаконного звільнення працівників і заборгованості із заробітної плати

Кабмін 15.06.2015 р. прийняв розпорядження «Про надання дозволу Державній інспекції з питань праці та її територіальним органам на проведення перевірок підприємств, установ та організацій щодо незаконного звільнення працівників і заборгованості із заробітної плати».

На підставі поданих заяв громадян, звернень народних депутатів України, органів місцевого самоврядування, громадських організацій Державна інспекція з питань праці тепер уповноважена перевірити підприємства, установи та організації щодо незаконного звільнення працівників і заборгованості із заробітної плати.

Очікується, що результатом перевірок буде збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, Пенсійного фонду України та інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Держказначейство про перерахування компенсації середнього заробітку мобілізованих працівників

Держказначейство у листі від 25.05.2015 р. № 14-11/315-15327 повідомило: механізм виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, за рахунок коштів, передбачених у держбюджеті за програмою 2501350 «Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період», визначений постановою КМУ від 04.03.2015 р. № 105.

Враховуючи те, що компенсація надається структурними підрозділами з питань соцзахисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчим органам міських, районних у містах (крім міст Києва та Севастополя) рад на підставі звітів про фактичні витрати підприємств, установ, організацій на виплату середнього заробітку працівникам не передбачено відкриття рахунків за спеціальними режимами їх використання.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі