Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у квітні — 114,0 %

За даними Держслужби статистики, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у квітні 2015 року склав 114,0 %.

Як заповнювати Звіт з єдиного соціального внеску у разі отримання компенсації?

Кабмін постановою від 04.03.2015 р. № 105 затвердив Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, який набрав чинності 17.03.2015 р.

Враховуючи, що з березня 2015 року (місяць набрання чинності Порядком № 105) за умови подання звітів роботодавцям надаються компенсаційні виплати з бюджету в межах середнього заробітку мобілізованих працівників, які звільняються від сплати єдиного внеску, то такий дохід відображається у таблиці 1 Звіту з єдиного внеску тільки у рядку 1.1 з перенесенням у рядок 1.

У таблиці 6 Звіту з єдиного внеску інформація про таких осіб відображається з обов’язковим зазначенням реквізитів:

11 «Місяць та рік, за який проведено нарахування»;

15 «Кількість календарних днів перебування у трудових/ЦП відносинах протягом звітного місяця»;

17 «Загальна сума нарахованої заробітної плати / доходу (усього з початку звітного місяця)».

Реквізити 18 та 19 у таблиці 6 Звіту з єдиного внеску не заповнюються.

Таке роз’яснення надано ДФСУ на офіційному сайті (sfs.gov.ua.).

Компенсація мобілізованим: відображаємо в ф. № 1ДФ

ДФСУ випустила листівку, в якій роз’яснила, як відображати у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ середній заробіток мобілізованих працівників та компенсацію із бюджету.

Суть роз’яснень така:

— середній заробіток за січень та лютий 2015 року у ф. № 1ДФ за 1 квартал слід відображати з ознакою доходу «101» (зарплата), а у гр. 4а та 4 при цьому відображати утриманий з такого доходу та сплачений до бюджету ПДФО. Ці суми потрапляють і в рядок «Військовий збір» розділу II ф. № 1ДФ за 1 квартал;

— середній заробіток за березень 2015 року слід відобразити з ознакою доходу «128» (соцвиплати з бюджету). У гр. 4а та 4 слід проставити прочерки, оскільки така виплата не обкладається ПДФО. Тут не буде рівності між гр. 3а та 3, а також 4а та 4, оскільки такий дохід не є зарплатою. Відповідно у ф. № 1ДФ за 1 квартал 2015 року роботодавець покаже компенсацію за березень тільки у гр. 3а (сума нарахованого доходу). У ф. № 1ДФ за 2 квартал 2015 року в гр. 3 (сума виплаченого доходу) буде вказана сума фактично виплаченої компенсації у 2 кварталі, у тому числі і за березень 2015 року. У рядку «Військовий збір» розділу II ф. № 1ДФ сума компенсації не відображається, оскільки на компенсацію в межах середнього заробітку мобілізованих працівників військовий збір не нараховується.

У цьому роз’ясненні прослідковується позиція ДФСУ щодо першочерговості отримання компенсації з бюджету. Тобто фіскали вважають, що роботодавець повинен виплачувати середній заробіток мобілізованим працівникам лише після отримання компенсації. Але як повинно бути насправді, і досі не відомо. Мінсоцполітики як орган, відповідальний за компенсацію зарплати мобілізованим, з цього приводу нічого не пояснив.

З повним текстом листівки можна ознайомитися на офіційному сайті ДФСУ (sfs.gov.ua).

Затверджено порядок забезпечення спортивним одягом, взуттям та інвентарем у закладах фізкультури і спорту

Мінмолодьспорту наказом від 08.04.2015 р. № 994 затвердило Порядок забезпечення вихованців, спортсменів, учнів (студентів) та тренерів (тренерів-викладачів, вчителів зі спорту) закладів фізичної культури і спорту спортивним одягом, спортивним спеціальним взуттям, спортивним інвентарем індивідуального користування та встановлення строків їх використання.

Цей Порядок установлює організацію забезпечення вихованців, спортсменів, учнів (студентів) та тренерів (тренерів-викладачів, вчителів зі спорту) комплексних ДЮСШ, ДЮСШ з видів спорту, ДЮСШ для інвалідів, спеціалізованих ДЮСШ олімпійського резерву, спеціалізованих ДЮСШ для інвалідів паралімпійського та дефлімпійського резерву, центрів олімпійської підготовки, шкіл вищої спортивної майстерності, спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю спортивним одягом, спортивним спеціальним взуттям, спортивним інвентарем індивідуального користування та строки їх використання для забезпечення належного рівня проведення навчально-тренувального процесу та участі у спортивних змаганнях.

Наказ № 994 набере чинності з дня його офіційного опублікування. З цього ж дня втратить чинність Положення про порядок забезпечення вихованців, спортсменів, учнів та тренерів спортивних шкіл усіх типів, центрів олімпійської підготовки, шкіл вищої спортивної майстерності і спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю спортивним одягом, спортивним спеціальним взуттям, спортивним інвентарем індивідуального користування та терміни його використання, затверджене наказом Мінсім’ямолодьспорту від 04.02.2010 р. № 258.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі