Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Страхувальники зобов’язані подавати до соцстраху звіти за формами Ф4-ФСС з ТВП і Ф14-ФСС з ТВП

Незважаючи на те що Закон України від 18.01.2001 р. № 2240-III втратив чинність, страхувальники повинні подавати звіти за формами Ф4-ФСС з ТВП і Ф14-ФСС з ТВП.

Як роз’яснили в листі від 25.03.2015 р. № 3.2-29-600 фахівці ФСС з ТВП, до приведення законодавства України у відповідність до норм оновленого Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105-XIV (у редакції Закону України від 28.12.2014 р. № 77-VIII) закони та інші нормативно-правові акти застосовуються в частині, що не суперечить цьому Закону. При цьому нагадали: звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП не подається у разі:

— відсутності у страхувальника зобов’язання перед Фондом за субрахунками, на яких ведеться облік розрахунків з ФСС з ТВП, на початок кожного звітного кварталу і оборотів за субрахунками у звітному кварталі;

— наявності зобов’язання Фонду перед страхувальником на початок року і відсутності оборотів за субрахунками, на яких ведеться облік розрахунків з ФСС з ТВП, у звітному кварталі.

Звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП не подається, якщо у звітному кварталі страхувальник не отримував від Фонду і не видавав найманим працівникам путівки на санаторно-курортне лікування, придбані за рахунок коштів цього Фонду.

Затверджено Порядок залучення фахівців до проведення ЗНО

Кабмін постановою від 15.04.2015 р. № 222 затвердив Порядок залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Порядком установлено, що на час залучення до проведення ЗНО за працівниками зберігаються місце роботи (посада) і зарплата за основним місцем роботи.

За основним місцем роботи працівника його керівник повинен внести зміни до графіка роботи на час участі в заходах щодо підготовки до виконання і безпосереднього виконання обов’язків працівника, залученого до ЗНО. Зміна графіка роботи здійснюється на підставі особистої заяви працівника. У ній зазначаються дата, час та тривалість підготовки і виконання обов’язків з проведення ЗНО.

Увага! Порядком не передбачено зберігати зарплату працівника за сумісництвом, тому на час відсутності на роботі за сумісництвом такий працівник може оформити щорічну відпустку або відпустку без збереження зарплати.

У Порядку також описано процес укладення цивільно-правового договору з особами, залученими до ЗНО, та порядок виплати їм винагороди.

Для працівників установ виконання покарань затверджено нові розміри підвищення окладів

Кабмін постановою від 05.05.2015 р. № 261 уніс зміни до своїх постанов від 14.07.93 р. № 534 і від 09.03.2006 р. № 268.

Цими змінами керівникам установ виконання покарань, слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби надано право встановлювати працівникам посадові оклади (тарифні ставки) з підвищенням за особливі умови праці, пов’язані з роботою із засудженими та особами, які утримуються в слідчих ізоляторах, у таких розмірах:

— у кримінально-виконавчих установах закритого типу максимального рівня безпеки — до 65 %;

— у кримінально-виконавчих установах закритого типу середнього рівня безпеки, в яких утримуються чоловіки, які раніше відбували покарання у вигляді позбавлення волі, — до 60 %;

— в інших установах виконання покарань — до 50 %;

— у слідчих ізоляторах — до 30 %.

Орендодавці в Інтернеті будуть оприлюднювати результати конкурсу на право оренди

Кабмін постановою від 14.05.2015 р. № 294 уніс зміни до п. 28 Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна, затвердженого постановою КМУ від 31.08.2011 р. № 906.

Ці зміни зобов’язали орендодавців держмайна додатково оприлюднювати протокол про результати конкурсу на право оренди держмайна на власному веб-сайті. Зробити це потрібно в той самий строк, що передбачений для оприлюднення результатів конкурсу у друкованих виданнях — протягом трьох робочих днів після їх затвердження.

Нагадаємо: протокол про результати конкурсу орендодавець повинен затвердити своїм наказом протягом трьох робочих днів після його підписання всіма членами комісії, які брали участь у засіданні з визначення переможця, та самим переможцем конкурсу.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі