Теми статей
Обрати теми

Щодо застосування КЕКВ при перерахуванні відшкодування вартості харчування спортсменам і тренерам

Державна казначейська служба України
Лист від 29.07.2015 р. № 14-09/625-19726

Державна казначейська служба України розглянула лист <…> щодо застосування кодів економічної класифікації видатків при перерахуванні відшкодування вартості харчування спортсменам і тренерам та в межах компетенції повідомляє.

Згідно з Порядком забезпечення харчування за рахунок коштів державного бюджету учасників спортивних заходів державного та міжнародного рівня, що проводяться на території України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 18.09.2013 р. № 689 (далі — Порядок), видатки на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів здійснюються в межах та за рахунок бюджетних коштів (п. 4).

Грошова добова норма витрат на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів затверджується Мінмолодьспортом за погодженням з Мінфіном (п. 5 Порядку).

Організатор, що проводить спортивні заходи, укладає угоди про надання послуг із забезпечення харчуванням учасників таких заходів за безготівковим розрахунком з базою олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки або закладом громадського харчування з урахуванням їх місцезнаходження (п. 6 Порядку).

Забезпечення харчуванням спортсменів національних збірних команд з видів спорту та їх тренерів під час участі у навчально-тренувальних зборах, фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходах з видів спорту інвалідів, зборах та таборах з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, визначених у п. 2 Порядку, здійснюється відповідно до грошових добових норм, визначених згідно з п. 5 Порядку, та добових норм і коефіцієнтів, зокрема, шляхом перерахування бюджетних коштів на власні платіжні картки спортсменів і тренерів, які забезпечують себе харчуванням самостійно, з дотриманням встановленого режиму та раціону харчування (п. 7 Порядку).

Оплата послуг з харчування на період проведення заходу; оплата (відшкодування) проїзду, добових, проживання та інших витрат відповідно до законодавства тренерів, суддів, інших учасників навчально-тренувальних зборів, змагань, олімпіад, молодіжних, фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, наукових конференцій тощо, які надають послуги відповідно до укладених угод, відповідно до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 р. № 333, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 27.03.2012 р. за № 456/20769, проводиться за кодом економічної класифікації видатків 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» (пп. 2.2.4 — 3, 24).

Компенсаційні виплати, які здійснюються згідно з законодавством, проводяться за тим КЕКВ, за яким заплановані видатки.

Крім того, звертаємо увагу, що відповідно до п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 18.09.2013 р. № 689 «Про затвердження норм витрат на проведення спортивних заходів державного та міжнародного рівня» Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям необхідно розробити та затвердити для учасників спортивних заходів місцевого рівня, спортсменів шкіл вищої спортивної майстерності, центрів олімпійської підготовки норми витрат на харчування, лікарські засоби та вироби медичного призначення і відповідні порядки.

Перший заступник Голови В. Дуда

Коментар редакції

О спорте, ти — життя! Але обід за розкладом…

У цьому листі Держказначейство розглядає питання щодо застосування КЕКВ при проведенні видатків на харчування спортсменів і тренерів під час проведення спортивних заходів.

Так, фахівці Держказначейства звертають увагу на те, що під час проведення спортивних заходів державного або міжнародного рівня слід керуватись Порядком забезпечення харчуванням за рахунок коштів державного бюджету учасників спортивних заходів державного та міжнародного рівня, що проводяться на території України, затвердженим постановою КМУ від 18.09.2013 р. № 689.

Для учасників спортивних заходів місцевого рівня, спортсменів шкіл вищої спортивної майстерності, центрів олімпійської підготовки норми витрат на харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення та відповідні порядки затверджують Рада міністрів АР Крим, обласна, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації. Тобто такі норми та порядки для спортивних змагань місцевого рівня в кожному регіоні затверджуються окремо.

У будь-якому разі видатки на забезпечення харчуванням здійснюються за рахунок бюджетних коштів.

Як зазначило Держказначейство у листі, що коментується, оплата послуг з харчування, а також інших послуг, пов’язаних з проведенням спортивних заходів (проїзд, добові, проживання тощо), має проводитись за КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)».

До речі, це чітко прописано в пп. 3 та 24 п.п. 2.2.4 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженій наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333.

Компенсаційні ж виплати, які здійснюються згідно із законодавством, проводяться за тим КЕКВ, за яким заплановані видатки.

Тетяна СТАНКУС,заступник головного редактора

Теги КЕКВ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі