Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у серпні — 99,2 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у серпні 2015 року порівняно з липнем становив 99,2 %.

Для медичних закладів затверджено правила і норми поводження з медичними відходами

МОЗ наказом «Про затвердження Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами» від 08.06.2015 р. № 325 затвердило правила і норми щодо поводження з медичними відходами.

Ці норми встановлюють загальні вимоги до поводження з медичними відходами в закладах охорони здоров’я та визначають порядок збирання, перевезення, зберігання, сортування, оброблення (перероблення), утилізації, видалення, знезараження, захоронення, знищення медичних відходів.

Облік медичних відходів включає: реєстрацію кількості відповідної категорії відходів та складання актів передачі відходів організації-перевізнику та/або суб’єктам господарської діяльності у сфері поводження з відходами.

Нагадаємо: до медичних відходів належать, зокрема, медикаменти з терміном придатності, що сплинув.

З’явився Порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань

Кабмін постановою «Деякі питання реалізації статті 54 Закону України «Про вищу освіту» від 19.08.2015 р. № 656 затвердив Порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань та зразки державних документів про присвоєння вчених звань.

Цей Порядок визначає механізм затвердження атестаційною колегією МОН рішень про присвоєння вчених звань професора, доцента та старшого дослідника вченими радами вищих навчальних закладів або вченими (науково-технічними) радами наукових установ.

Також установлено, що в Україні визнаються дійсними та не підлягають обміну атестати, видані:

— атестаційними органами СРСР і Російської Федерації за рішеннями вчених рад до 01.09.92 р.;

— Вищою атестаційною комісією та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту.

Кабмін доручив МОН затвердити протягом двох місяців порядок присвоєння вищими навчальними закладами та науковими установами вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам, а також порядок позбавлення вчених звань.

Постанова № 656 набере чинності з 01.01.2016 р.

Відповідальність за неподання повідомлення ДФСУ про прийняття працівника

Держінспекція з питань праці у листі від 03.08.2015 р. № 1364/24/21/01/2298-15 зазначила, що повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу є частиною укладання трудового договору, яке складається з виданого наказу і повідомлення ДФС та її територіальних органів.

Відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору передбачена:

— для юридичних та фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, — ст. 265 КЗпП (штраф у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, — на сьогодні 36540 грн.);

— для посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, — ч. 3 та 4 ст. 41 КУпАП (штраф від 500 до 1000 нмдг (від 8500 до 17000 грн.), за повторне порушення — від 1000 до 2000 нмдг (від 17000 до 34000 грн.)).

Мінкультури переводить культурні заклади на електронні квитки

Мінкультури наказом від 13.07.2015 р. № 488 уніс зміни до Інструкції з ведення квиткового господарства в театрально-видовищних підприємствах та культурно-освітніх закладах, затвердженої наказом Мінкультури від 07.07.99 р. № 452.

Зокрема, відмінено застосування під час ведення квиткового господарства типових форм первинного обліку бланків суворої звітності, затверджених наказом Мінстату «Про затвердження типових форм первинного обліку бланків суворої звітності» від 11.03.96 р. № 67.

Міністерство також запровадило поняття «електронний квиток».

Зазначену Інструкцію доповнено новими розділами:

— IX. Особливості ведення квиткового господарства при використанні автоматизованої системи продажу квитків;

— X. Повернення квитків.

Крім цього, в Інструкції з’явився новий додаток 12 — Форма № КГ-13 «Касовий звіт щоденний».

Зверніть увагу: відтепер бланки квитків (абонементів) можна виготовляти у звичайних друкарнях, а не на спеціалізованих підприємствах.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі