Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

ВРУ ухвалила зміни до Держбюджету щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінзарплати

Верховна Рада України ухвалила законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати), зареєстрований у Верховній Раді за № 3060 від 09.09.2015 р.

Ним, зокрема, передбачено підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати не з 1 грудня, а з 1 вересня цього року (встановити з 01.09.2015 р. прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1330 грн., для працездатних осіб — 1378 грн., осіб, які втратили працездатність, — 1074 грн.) з відповідним збільшенням видатків на оплату праці, пенсійне забезпечення, виплату допомоги сім’ям з дітьми та одноразових допомог, стипендій аспірантам і докторантам.

Уряд затвердив порядок оплати праці членів територіальних і дільничних виборчкомів з місцевих виборів

Кабмін постановою від 08.09.2015 р. № 687 затвердив «Порядок оплати праці членів територіальних і дільничних виборчих комісій з місцевих виборів, нарахування та виплати одноразової грошової винагороди».

Оплата праці членів виборчкомів, а також осіб, які залучаються до роботи в комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів місцевих виборів, не може бути підставою для скасування, обмеження або зменшення їм та членам їх сімей, які проживають разом з ними, будь-яких видів соціальних виплат, пенсій, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Розмір оплати праці членів виборчкомів визначається відповідно до постанови КМУ «Про умови оплати праці членів виборчих комісій, комісій всеукраїнського референдуму» від 28.07.2004 р. № 966.

Для членів виборчкомів, звільнених від виконання виробничих або службових обов’язків за основним місцем роботи, розмір оплати праці не може бути нижчим від середньої зарплати за основним місцем роботи, але не вищим від розміру зарплати відповідного сільського, селищного, міського голови або голови відповідної ради.

У такому разі відповідна рада на вимогу територіальної виборчої комісії видає довідку про розмір зарплати сільського, селищного, міського голови або голови відповідної ради за останній повністю відпрацьований місяць, який передує початку виборчого процесу.

Розмір оплати праці члена виборчкому, який є пенсіонером або особою, яка тимчасово не працює, не може бути нижчим від розміру мінімальної зарплати, встановленого на дату її нарахування.

Одноразова грошова винагорода членам виборчкомів може бути нарахована та виплачена лише один раз протягом виборчого процесу після встановлення підсумків голосування, за наявності загальної економії фонду оплати праці, передбаченого кошторисом видатків відповідної територіальної виборчої комісії, і виплачена тим членам комісії, що брали активну участь у її роботі, незалежно від того, на якій основі вони працюють у такій комісії — платній чи безоплатній.

Одноразова грошова винагорода не є обов’язковою виплатою.

Затверджено форми обліку препаратів наркотичних засобів

На виконання п. 2 постанови КМУ «Про затвердження Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я» від 13.05.2013 р. № 333 МОЗ наказом «Про деякі питання придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я» від 07.08.2015 р. № 494 затвердило форми первинної облікової документації:

— № 129-6/о «Журнал обліку препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у відділеннях і кабінетах лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я»;

— № 129-7/о «Журнал обліку препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на постах відділень лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я»;

— № 129-8/о «Журнал обліку препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у фармацевтичних (аптечних) закладах»;

— № 129-9/о «Журнал обліку препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у лікувально-профілактичних закладах охорони здоров’я для виконання призначень лікаря в стаціонарних умовах»;

— № 129-10/о «Журнал обліку повернутих зі створених стаціонарів вдома препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів»,

та інструкції щодо їх заповнення.

Також затверджено:

— інформаційний лист для хворого або особи, яка здійснює за ним догляд (члена сім’ї, опікуна або піклувальника), про правила поводження з препаратами наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, недопущення їх використання не за медичним призначенням;

— листок призначень препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів хворим, які отримують лікування в стаціонарних або амбулаторних умовах, і виконання цих призначень;

— норми розрахунку обсягів зберігання препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у цілому в лікувально-профілактичному закладі охорони здоров’я, а також у розрізі його відділень, постів, кабінетів.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі