№35

Бюджетна бухгалтерія, вересень, 2015/№ 35 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про затвердження Порядку розміщення вищими і професійно-технічними навчальними закладами на вкладних (депозитних) рахунках в установах банків державного сектору економіки тимчасово вільних бюджетних коштів, отриманих за надання платних послуг Постанова від 26.08.2015 р. № 657
  • Щодо проведення зустрічних звірок Лист від 15.05.2015 р. № 02-18/507
  • Щодо перебігу строків Роз’яснення від 16.07.2015 р. № 3302-05/23289-03
  • Щодо виплати грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків педагогічним працівникам Лист від 26.05.2015 р. № 7748/0-14-16/16
  • Чи можливе обслуговування в терцентрі після укладення договору довічного утримання Після укладення пенсіонером договору довічного утримання з фізичною особою його зняли з обліку в терцентрі. Чи можна звернутись у терцентр для надання платних послуг? Якщо так, то який перелік документів необхідний? Який порядок звернення?
  • Щодо періодичності проведення інвентаризації каси У Положенні про інвентаризацію активів та зобов’язань, затвердженому наказом Мінфіну від 02.09.2014 р. № 879, визначено випадки, коли проведення інвентаризації є обов’язковим, та строки проведення інвентаризації активів та зобов’язань. Підкажіть, з якою періодичністю у 2015 році бюджетні установи мають проводити інвентаризацію каси? Чи має право установа самостійно встановити періодичність проведення інвентаризації грошових коштів у касі, на реєстраційних та спеціальних реєстраційних рахунках (наприклад, проводити раз на півріччя або раз на квартал)? Чи достатньо для цього строки проведення такої інвентаризації визначити в розпорядчому документі установи?
  • ГБО на авто: обліковуємо правильно Бюджетна установа планує обладнати службовий автомобіль газобалонним обладнанням (далі — ГБО). У зв’язку з цим виникла низка запитань, зокрема: 1. Чи належать такі роботи до модернізації авто? 2. За яким КЕКВ слід проводити оплату послуг з установлення такого обладнання на автомобіль? 3. Як правильно у подальшому проводити заправку системи газом, за яким КЕКВ здійснювати такі видатки і як правильно оформляти документально? 4. Якими нормами витрат палива слід користуватися при списанні газу, витраченого на роботу автомобіля?
  • Проведення робіт з ремонту школи силами батьків Чи можливо провести ремонт у школі, використавши добровільну працю батьків у роботах з клеєння шпалер, настилу лінолеуму, фарбування стелі тощо? Матеріали для ремонту придбані за рахунок бюджетних коштів за КЕКВ 2210. Якими документами оформити такі операції? Як відобразити їх в обліку?
  • Як заплатити працівникам за непряму участь у наданні платних послуг Яким чином здійснюється оплата праці працівникам, які залучені до надання платних освітніх послуг, а саме: керівника, заступника керівника, головного бухгалтера та бухгалтера? Чи повинна ця оплата здійснюватись у вигляді доплати або премії? Чи потрібен дозвіл на здійснення такої оплати керівнику та заступнику керівника?
  • Відшкодування комунальних послуг Бібліотека для зберігання частини бібліотечного фонду орендує в будівлі нежитлове приміщення площею 186 кв. м, розмір орендної плати становить 1 грн. на рік. Балансоутримувачем цієї будівлі є міністерство. Одночасно з бюджетною установою більшу частину цієї будівлі орендує приватний університет, який відшкодовує балансоутримувачу всі комунальні послуги в цій будівлі, тобто сплачує і за ту площу, яку орендує бюджетна установа. Укласти договір з балансоутримувачем про відшкодування комунальних послуг бюджетна установа не може, оскільки в кошторисі на 2015 рік кошти на зазначені цілі не передбачені. Чи може бюджетна установа відшкодувати приватному університету його витрати на оплату комунальних послуг, спожитих установою, у вигляді надання безоплатних інформаційних послуг, які вона зазвичай надає своїм користувачам за плату?
  • Хто затвердить штатний розпис та кошторис сільської школи Сільська школа з 2015 року фінансується з районного бюджету. Хто має затвердити її штатний розпис, кошторис та інші необхідні документи?
  • Виправлення дати народження у трудовій книжці До відділу кадрів нашої установи звернулася працівниця — в її трудовій книжці неправильно вказана дата народження. Чи можна виправити цю помилку та як це зробити правильно?
  • Інструктор-методист ДЮСШ: чи зараховувати період військової служби до стажу для виплати надбавки за вислугу років До спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву приймається на роботу інструктор-методист. Підкажіть, чи зараховувати до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років, період: — проходження ним служби в лавах Радянської Армії (з 21.11.77 р. по 27.07.89 р.), якщо до служби він працював у Латвійській республіканській раді «Динамо» на посаді інструктора зі спорту (хокею) (з 01.06.77 р. по 31.07.79 р.); — роботи на посаді директора Харківського державного вищого училища фізичної культури?
  • У штатному розписі тільки одна посада машиніста (кочегара) котельні: чи можливо це У січні 2015 року в установі введено в експлуатацію котельню на твердому паливі (дрова). У штатному розпису затверджено 3 посади машиніста (кочегара) котельні. З січня по квітень 2015 року роботу в котельні виконували 3 сторожі і 1 робітник (з правом доступу) зі встановленням доплати за суміщення посад. На початок опалювального сезону (у жовтні 2015 року) нам пропонують у штатний розпис ввести тільки одну посаду машиніста (кочегара), а сторожам надати доплату за складність, напруженість у роботі на опалювальний період. Чи правомірно, щоб при експлуатації котельні на твердому паливі в штатному розписі була тільки одна посада машиніста (кочегара) котельні?
  • Як заохотити працівників, які працюють понад норму На станції переливання крові сформована виїзна бригада, до складу якої входять лікарі, середній та молодший медичний персонал, реєстратор медичний. Основним її завданням є заготівля донорської крові у виїзних умовах в містах та районах області. Колдоговором закладу режим роботи виїзної бригади визначений таким, що має роз’їзний характер, норма робочого часу розраховується згідно з графіком та складає 7 год 42 хв на день. Маршрути виїзної бригади, особливо в територіально віддалені райони та міста області, передбачають ранній виїзд та повернення пізніше від встановленого часу. Раніше переробіток робочого часу працівниками виїзної бригади та водіями компенсувалась за рахунок призначення виплат стимулюючого характеру, але тепер такої можливості немає. Просимо надати роз’яснення щодо проведення оплати праці працівникам виїзної бригади та водіям за переробіток робочого часу в умовах обмеженого фонду зарплати.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі