Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Мінфін запустив офіційний веб-портал використання державних коштів

15 вересня 2015 року в Мінфіні відбулася презентація проекту «Є-Data» та запуск офіційного веб-порталу використання публічних фінансів e-data.gov.ua.

Новий онлайн-ресурс є першим кроком до реалізації ідеї прозорого бюджету і дає можливість вільно відслідковувати державні витрати. Це сприятиме прозорості системи державних фінансів та процедур бюджетування, задовольнить інтерес та право громадськості на оперативне отримання достовірної інформації, а також покращить ситуацію в боротьбі з корупцією, адже тепер кожен громадянин зможе легко відслідковувати платежі всіх державних органів та підприємств, адресата державних коштів, їх призначення та суми. Оновлення даних відбуватиметься щоденно, а це близько 1 млн трансакцій кожен день.

Вже у листопаді цього року планується оприлюднення інформації розпорядників та одержувачів коштів про використання коштів Державного бюджету та місцевих бюджетів, коштів державного соціального страхування та коштів Пенсійного фонду. А з січня 2016 року передбачено появу даних про використання коштів підприємствами державної та комунальної власності.

Офіційний веб-портал використання публічних фінансів вже доступний для широкого загалу. Електронна адреса: e-data.gov.ua

Кабмін запровадив нову надбавку для працівників структурних підрозділів з питань соцзахисту населення

З метою стимулювання працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення місцевих державних адміністрацій та виконавчих органів міських і районних у містах рад Кабмін постановою від 16.09.2015 р. № 732 запровадив щомісячну надбавку за особливий характер роботи в розмірі 50 % посадового окладу (далі — надбавка) працівникам структурних підрозділів з питань соцзахисту населення місцевих держадміністрацій та виконавчих органів міських і районних у містах рад, які виконують функції з надання різних видів соціальної допомоги.

Перелік працівників, яким установлюється надбавка, визначає керівник структурного підрозділу з питань соцзахисту населення.

Мінфіну доручено урахувати видатки у сумі 56 млн грн. під час внесення змін до Закону про Держбюджет на 2015 рік для збільшення видатків на оплату праці працівників структурних підрозділів з питань соцзахисту населення районних державних адміністрацій для виплати надбавки.

Голови місцевих держадміністрацій повинні забезпечити спрямування відповідних видатків структурним підрозділам з питань соцзахисту населення на виплату надбавки.

Органам місцевого самоврядування рекомендовано передбачити необхідні кошти структурним підрозділам з питань соцзахисту населення для виплати надбавки.

Постанова № 732 набрала чинності одночасно з набранням чинності Законом України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» від 17.09.2015 р. № 704-VIII (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати), тобто з 20.09.2015 р.

Затверджено мінімальні норми забезпечення громадян в інтернатах та терцентрах

Мінсоцполітики наказом від 19.08.2015 р. № 857 затвердило Мінімальні норми забезпечення предметами, матеріалами та інвентарем громадян похилого віку, інвалідів та дітей-інвалідів в інтернатних установах та територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг) системи соціального захисту населення.

Ці Мінімальні норми застосовуються до будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричних пансіонатів, пансіонатів для ветеранів війни та праці, спеціальних будинків-інтернатів, психоневрологічних інтернатів, дитячих будинків-інтернатів, стаціонарних відділень територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Керівники цих установ мають право збільшувати норми забезпечення та зменшувати строки користування предметами, матеріалами та інвентарем, виходячи з природно-кліматичних особливостей регіону, складу підопічних, їх індивідуальних потреб та затверджених видатків на цю мету.

Наказ № 857 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Затверджено Типове положення про відділення денного догляду

Мінсоцполітики наказом від 18.08.2015 р. № 852 затвердило Типове положення про відділення денного догляду для осіб похилого віку та інвалідів.

Цей документ містить вимоги до порядку дій терорганів соцзахисту населення щодо створення відділень денного догляду, організації їх роботи та фінансового забезпечення діяльності.

У додатках до Типового положення визначено орієнтовні штатні нормативи відділення денного догляду для осіб похилого віку та інвалідів установи (закладу) соцобслуговування органів соцзахисту населення та орієнтовні норми забезпечення м’яким і твердим інвентарем у такому відділенні.

Наказ № 852 набув чинності 22.09.2015 р.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі