Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Увага! Графік проведення семінарів «Є-ДАТА»

«Є-ДАТА» інформує про графік проведення семінарів для головних розпорядників та одержувачів коштів щодо забезпечення якісної та безперебійної роботи на офіційному веб-порталі використання публічних коштів «Є-ДАТА».

Навчання проводить партнер проекту «Є-Дата» — Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень ІБСЕД у таких містах:

Запорiжжя — 11 — 13 квітня 2016 року;

Житомир — 19 — 22 квітня 2016 року;

Кіровоград — 20 — 22 квітня 2016 року;

Черкаси — 16 — 17 травня 2016 року;

Миколаїв — 23 — 24 травня 2016 року;

Полтава — 24 — 27 травня 2016 року.

Навчання проводять фахівці проекту «Є-Дата» за підтримки Фонду «Східна Європа»:

Луцьк — 12 квітня 2016 року.

На місцях організацією тренінгів займаються Департаменти фінансів обласних державних адміністрацій. З питань участі звертайтесь до них.

Для уточнення інформації пишіть на адресу: rozlucka@minfin.gov.ua.

Затверджено Порядок проведення конкурсу на зайняття посад держслужби

Кабмін постановою від 25.03.2016 р. № 246 затвердив Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, який набере чинності 01.05.2016 р. — одночасно із Законом України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII.

Цей Порядок визначає процедуру проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби, метою якого є добір осіб, здатних професійно виконувати посадові обов’язки.

Проведення конкурсу здійснюється відповідно до визначених в установленому законом порядку вимог до професійної компетентності кандидата на вакантну посаду державної служби на основі оцінювання його особистих досягнень, знань, умінь і навичок, моральних і ділових якостей для належного виконання посадових обов’язків.

Дія цього Порядку не застосовується під час проведення конкурсу для прийняття на дипломатичну службу.

Також зазначено, що Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затверджений постановою КМУ від 15.02.2002 р. № 169, застосовується під час прийняття на службу в органи місцевого самоврядування відповідно до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Кабмін підкоригував Положення про ДЮСШ

Кабмін постановою від 30.03.2016 р. № 248 вніс зміни до Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, затвердженого постановою КМУ від 05.11.2008 р. № 993.

Документом удосконалено норми діяльності позашкільних навчальних закладів спортивного профілю — закладів фізичної культури та спорту.

Зокрема, встановлено тривалість навчально-тренувальних занять у відповідних групах підготовки. Наприклад, тривалість одного навчально-тренувального заняття не може перевищувати у групах:

початкової та фізкультурно-реабілітаційної підготовки — 2 навчальних годин;

базової підготовки 1 — 3 років навчання — 3 навчальних годин;

базової підготовки 4 — 5 років навчання, спеціалізованої підготовки та підготовки до вищої спортивної майстерності — 4 навчальних годин.

Також зазначено, що зарахування до спортивної школи здійснюється на підставі заяви батьків або осіб, що їх замінюють, та/або дитини, яка досягла 16-річного віку, медичної довідки про стан здоров’я та відсутність медичних протипоказань для занять спортом з медичного закладу.

Визначено, що фінансування ДЮСШ здійснюється за рахунок коштів власника (засновника) та/або відповідного бюджету, інших джерел, не заборонених законодавством.

Актом також установлено, що заступник директора спортивної школи з навчально-тренувальної роботи повинен мати вищу освіту за спеціальністю «фізична культура і спорт» та ступенем «магістр», стаж роботи за фахом не менш як 3 роки.

Неповний робочий день: коли є право на ПСП

ДФСУ у листі від 18.03.2016 р. № 5930/6/99-99-17-03-03-15 повідомила: якщо працівник працює неповний робочий день та отримує у зв’язку з трудовими відносинами зарплату, яка у 2016 році не перевищує 1930 грн. на місяць, то він має право на застосування ПСП 689 грн. за умови дотримання вимог ст. 169 ПКУ. Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників.

Податківці нагадали: ПСП застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як зарплата (інші прирівняні до неї згідно із законодавством виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суму, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, який діє для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн. ( п.п. 169.4.1 ПКУ).

Тобто у 2016 році розмір доходу (зарплати), що дає право на податкову соціальну пільгу, становить 1930 грн. на місяць (1378 грн. х 1,4).

Тож при виконанні зазначених умов будь-який платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді зарплати, на суму ПСП у розмірі, що дорівнює 50 % розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року (у 2016 році — 689 грн.).

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі