Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Казначейство оновило перелік підтвердних документів для реєстрації зобов’язань

Держказначейська служба наказом від 15.04.2016 р. № 116 внесла зміни до Методичних рекомендацій щодо переліку підтвердних документів для реєстрації бюджетних зобов’язань, бюджетних фінансових зобов’язань та проведення платежів, затверджених наказом Держказначейської служби від 29.04.2013 р. № 68, виклавши їх у новій редакції.

Ці Методрекомендації визначають перелік підтвердних документів, які надаються розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів на стадіях реєстрації бюджетних зобов’язань, бюджетних фінансових зобов’язань та проведення платежів.

Перелік підтвердних документів є орієнтовним і може змінюватись залежно від змін у законодавстві.

Також у документі зазначено, що органи Казначейства не відповідають за недостовірність підтвердних документів та їх зміст.

Примірна тендерна документація для е-торгів

Мінекономрозвитку наказом від 13.04.2016 р. № 680 затвердило Примірну тендерну документацію для процедур закупівель — відкриті торги та конкурентний діалог.

Така документація формується та подається в електронному вигляді відповідно до вимог Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг».

Зміст кожного розділу Примірної тендерної документації визначається замовником.

Примірна тендерна документація для процедур закупівлі відкриті торги та конкурентний діалог містить:

— обов’язкову інформацію, визначену ст. 22 Закону України «Про публічні закупівлі», яка оформлюється у вигляді таблиці, що складається з трьох граф та подається замовником окремим файлом. У графі «1» зазначається нумерація, у графі «2» — перелік складових тендерної документації, у графі «3» — вимоги щодо їх заповнення відповідно до Закону;

— інформацію, що формується замовником шляхом заповнення окремих полів електронних форм електронної системи закупівель;

— додатки, що завантажуються до електронної системи закупівель окремими файлами.

Нацагентство з питань держслужби видало низку наказів під Закон про держслужбу

Нацагентством з питань держслужби 03.03.2016 р. видано низку наказів, якими затверджено:

— Типове положення про службу управління персоналом державного органу (наказ № 47);

— Порядок стажування державних службовців (наказ № 48), який визначає загальні положення щодо проходження державними службовцями стажування, в тому числі за кордоном, як однієї з форм підвищення рівня професійної компетентності;

— Порядок обліку та роботи з дисциплінарними справами (наказ № 49), який визначає загальні вимоги щодо обліку та роботи з дисциплінарними справами, які формуються під час здійснення дисциплінарного провадження;

— Типові правила внутрішнього службового розпорядку (наказ № 50), які визначають загальні положення щодо організації внутрішнього службового розпорядку органу державної влади, іншого державного органу, його апарату, режим роботи, умови перебування держслужбовця в органі державної влади та забезпечення раціонального використання його робочого часу.

Зазначені накази наберуть чинності одночасно із Законом України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII, тобто 01.05.2016 р.

Трудові гарантії для працівників-інвалідів

Управління Держпраці в Кіровоградській області нагадало гарантії для працівників-інвалідів:

— відповідно до ст. 26 КЗпП роботодавці не мають права встановлювати для працівників-інвалідів випробний термін відповідно до рекомендацій МСЕК;

— працюючий інвалід має право відмовитися працювати в нічний час і надурочно ( ст. 55 і 63 КЗпП);

— відповідно до ст. 9 Закону України «Про охорону праці» за працівниками, які втратили працездатність у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням, зберігаються місце роботи (посада) та середня заробітна плата на весь період до відновлення працездатності;

— згідно зі ст. 172 КЗпП на прохання інваліда може встановлюватись режим роботи на умовах неповного робочого дня (тижня); до того ж на власника покладено зобов’язання, зокрема, організовувати навчання, перекваліфікацію, працевлаштування інвалідів, створення для них умов праці з урахуванням медичних рекомендацій;

— у випадку скорочення чисельності або штату працівників інваліди війни та працівники-інваліди, які отримали на цьому підприємстві трудове каліцтво або професійне захворювання, мають переважне право залишитися на роботі при рівній з іншими працівниками продуктивності праці й кваліфікації ( ст. 42 КЗпП).

Крім того, працівники, які є інвалідами I чи II групи, мають право на основну відпустку тривалістю 30 днів та додаткову відпустку (неоплачувану) — до 60 днів.

Для працівників III групи інвалідності основна відпустка складає 26 днів, а додаткова (неоплачувана) — 30 днів.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі