Теми статей
Обрати теми

Передача коштів від ОМС до МДА

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, Проектний офіс секторальної децентралізації, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Нещодавно Кабміном було прийнято постанову «Про видатки на оплату праці працівників місцевих державних адміністрацій» від 09.11.2016 р. № 787, у зв’язку з чим у нас виникла низка запитань. Яку підставу повинен мати орган місцевого самоврядування для прийняття рішення про переда чу коштів? Як цю суму розрахувати? Чи потрібно робити запит до держадміністрації щодо необхідної суми? Чи потрібно приймати окрему програму з цього приводу? Чи не стане в цьому випадку порушенням те, що кошти буде передано з місцевого бюджету до державного?

Насамперед зазначимо: жодних запитів до місцевої державної адміністрації робити не треба. Навпаки, це держадміністрація повинна звернутися до місцевої ради та надати обґрунтування і розрахунки стосовно виділення додаткових коштів з місцевого бюджету.

При цьому місцева державна адміністрація повинна надати детальний розрахунок із зазначенням, на які саме виплати (посадовий оклад, обов’язкові виплати, премії тощо) будуть спрямовані додаткові кошти.

Обсяг виділених коштів не повинен бути більшим ніж 50 % (у 2017 році) або 100 % (у 2016 році) обсягу видатків, передбачених на оплату праці у затвердженому кошторисі на утримання держадміністрації.

Місцева рада має затвердити відповідну програму, у якій зазначити, на здійснення яких повноважень виділяються кошти.

У разі прийняття місцевою радою відповідної місцевої програми та рішення щодо виділення коштів місцевій державній адміністрації на зазначену мету такі видатки передбачаються за КТКВК 250344 «Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів» та КЕКВ 2620 «Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів».

У державному бюджеті такі кошти відображаються у кошторисі місцевої державної адміністрації як надходження до спеціального фонду за кодом класифікації доходів бюджету 41032400 «Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі