№48

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2016/№ 48 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо перевірки зошитів вчителем початкових класів Лист від 10.11.2016 р. № 23/12-5366
  • Правила складання паспортів бюджетних програм Застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі передбачає складання паспортів бюджетних програм, тобто документів, які безпосередньо визначають усі основні положення бюджетної програми. Як саме необхідно складати паспорти бюджетних програм? У яких випадках вносяться зміни до паспортів бюджетних програм? Хто і в який термін їх має скласти та затвердити? На ці та інші запитання відповімо у статті, а також наведемо приклад складання паспорта бюджетної програми.
  • Програмна класифікація видатків: як визначити код Що таке коди програмної класифікації? Як ці коди визначати при застосуванні програмно-цільового методу у бюджетному процесі?
  • Передача коштів від ОМС до МДА Нещодавно Кабміном було прийнято постанову «Про видатки на оплату праці працівників місцевих державних адміністрацій» від 09.11.2016 р. № 787, у зв’язку з чим у нас виникла низка запитань. Яку підставу повинен мати орган місцевого самоврядування для прийняття рішення про переда чу коштів? Як цю суму розрахувати? Чи потрібно робити запит до держадміністрації щодо необхідної суми? Чи потрібно приймати окрему програму з цього приводу? Чи не стане в цьому випадку порушенням те, що кошти буде передано з місцевого бюджету до державного?
  • На які цілі балансоутримувач нерухомого майна може використати орендну плату Договір оренди нерухомого майна, в якому знаходиться навчальний заклад, укладено між Фондом держмайна та орендарем. Власником цього нерухомого майна є Фонд держмайна, балансоутримувачем — навчальний заклад. При цьому навчальний заклад не є стороною договору і отримує лише 30 % орендної плати. Як навчальний заклад може використати ці кошти? Яким нормативним документом регламентується таке використання? Чи можна використати ці кошти на капітальні видатки?
  • Надання медичних послуг у терцентрі З 26.08.2016 р. набув чинності наказ Мінсоцполітики від 12.07.2016 р. № 753, яким передбачено штатні одиниці медичного персоналу у терцентрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Просимо надати роз’яснення з приводу того, яким чином терцентри можуть отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, адже ми не є закладом охорони здоров’я. Якщо отримання ліцензії неможливе, то хто має право надавати медичні призначення відвідувачам відділення денного перебування та відділення стаціонарного догляду? Які договори можна укладати із закладами охорони здоров’я на надання медичної допомоги нашим відвідувачам?
  • Застосування КЕКВ та бухгалтерський облік медичного інструментарію Лікарні виділено кошти для закупівлі різного хірургічного інструментарію. За яким КЕКВ провести видатки на закупівлю хірургічного інструментарію (ножиці, зажими тощо), якщо їх вартість складає від 200 до 8000 грн.? За яким КЕКВ придбати комплект хірургічний вартістю 49000 грн.? На яких бухгалтерських рахунках обліковувати такі товарно-матеріальні цінності? Як їх списувати у подальшому?
  • Премія для «обнулення» індексації: чи зменшувати її розмір при підвищенні окладів у 2016 році Заробітна плата працівника коледжу (1-й тарифний розряд за ЄТС) з 01.12.2015 р. становила 2251 грн., у тому числі 1378 грн. — посадовий оклад, 873 грн. — сума премії за грудень, визначена з урахуванням вимог постанови КМУ від 09.12.2015 р. № 1013 для «обнулення» індексації. Премію у розмірі 873 грн. продовжували виплачувати і в наступних місяцях 2016 року. У травні 2016 року відбулося підвищення посадових окладів працівників, оплата праці яких здійснюється за Єдиною тарифною сіткою. З 01.05.2016 р. посадовий оклад працівника становить 1516 грн., а з 01.12.2016 р. — 1600 грн. Чи потрібно було зменшувати суму премії на розмір підвищення посадового окладу чи продовжувати виплачувати премію у встановленому розмірі?
  • Здійснення публічних закупівель: запитання-відповіді
  • Календар бухгалтера на січень 2017 року
  • Перелік матеріалів, опублікованих у газеті «Бюджетна бухгалтерія» за II півріччя 2016 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі