Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у грудні – 100,7%

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у грудні 2015 року порівняно з листопадом становив 100,7 %.

Пілотний проект електронних закупівель продовжений до кінця 2016 року

Кабмін розпорядженням від 21.10.2015 р. № 1408-р продовжив реалізацію пілотного проекту електронних закупівель до 31.12.2016 р. (раніше передбачалося, що проект реалізовується до 31.12.2015 р.).

Відповідні зміни внесено до розпорядження КМУ «Про реалізацію пілотного проекту щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів» від 20.05.2015 р. № 501-р.

Крім того, Кабмін зобов’язав Міноборони щорічно до 1 січня подавати результати експерименту із застосування електронних засобів під час здійснення переговорної процедури закупівлі (було до 01.01.2016 р.).

Як підтвердити статус осіб, які беруть безпосередню участь в АТО, з метою застосування пільги з ВЗ

Нагадаємо: відповідно до п.п. 1.7 п. 161 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ тимчасово, на період проведення АТО, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонної служби, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників МВС, Управління держохорони України, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в АТО.

Порядок підтвердження статусу зазначених осіб з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором повинен був визначити Кабмін.

І ось постановою від 30.12.2015 р. № 1161 він затвердив такий Порядок.

Цим документом установлено, що підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь в АТО, з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором здійснюється на підставі витягів з наказів керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки або особи, яка його заміщує, першого заступника чи заступника керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки про залучення таких осіб до проведення АТО та наказів оперативного штабу з управління АТО про прибуття (вибуття) таких осіб до (із) складу сил і засобів, які беруть безпосередню участь в АТО.

Зазначені документи командири (начальники) військових частин (органів, підрозділів), керівники установ, організацій та підприємств, у складі яких проходять службу чи працюють особи, які беруть безпосередню участь в АТО, подають до відповідної бухгалтерської служби для здійснення розрахунків.

Затверджено Порядок присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педпрацівників

Кабмін постановою від 23.12.2015 р. № 1109 затвердив:

— перелік кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників;

— Порядок присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників.

Визначено, що кваліфікаційні категорії і педагогічні звання присвоюються педагогічним працівникам за результатами атестації, що проводиться у порядку, встановленому МОН.

Водночас визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ «Про реалізацію статті 54 Закону України «Про освіту» та статті 48 Закону України «Про вищу освіту» від 26.04.2003 р. № 632.

Затверджено Порядок виплати щомісячної надбавки за вислугу років працівникам органів прокуратури

Кабмін постановою від 09.12.2015 р. № 1090 затвердив Порядок виплати щомісячної надбавки за вислугу років прокурорам та іншим працівникам органів прокуратури.

Цей Порядок визначає механізм встановлення прокурорам та іншим працівникам органів прокуратури розміру щомісячної надбавки за вислугу років та обчислення періоду проходження служби (стажу роботи), що дає право на одержання такої надбавки.

Його дія поширюється на прокурорів, військовослужбовців, які проходять службу в органах прокуратури на прокурорсько-слідчих посадах, інших працівників органів прокуратури (державних службовців, службовців, інших працівників), а також на слідчих органів прокуратури — до початку діяльності Державного бюро розслідувань.

Водночас визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам органів прокуратури та про їх медичне обслуговування» від 07.05.2008 р. № 425.

Змінилося джерело фінансування: чи проводити нову процедуру закупівлі

Мінекономрозвитку у листі від 02.12.2015 р. № 3302-05/40268-07 повідомило таке: у разі зміни джерела фінансування за договором про закупівлю, укладеним замовником за результатами процедури закупівлі, зазначений договір є обов’язковим до виконання та не потребує проведення нової процедури закупівлі.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі