Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Змінено форми документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету

Мінфін наказом від 04.12.2015 р. № 1118 уніс зміни до форм кошторису, зведеного кошторису та зведення показників спеціального фонду кошторису, затверджених наказом Мінфіну від 28.01.2002 р. № 57, виклавши їх у новій редакції.

Також у формах плану асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету, плану використання бюджетних коштів, помісячного плану використання бюджетних коштів, плану надання кредитів із загального фонду бюджету, плану спеціального фонду державного бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), зведеного плану надання кредитів із загального фонду бюджету, зведеного плану спеціального фонду державного бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), зведеного плану використання бюджетних коштів, зведеного помісячного плану використання бюджетних коштів, зведеного плану асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету, а також лімітної довідки про бюджетні асигнування та кредитування, затверджених наказом Мінфіну від 28.01.2002 р. № 57, слова «тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів» замінили словами «програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів (код та назва Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів / Тимчасової класифікації видатків та кредитування для бюджетів місцевого самоврядування, які не застосовують програмно-цільового методу)1» та доповнили їх новою виноскою такого змісту:

«1 До запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів проставляються код та назва тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів.».

Крім цього, внесені деякі зміни до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України, затвердженої наказом Мінфіну від 28.01.2002 р. № 57.

Наказ № 1118 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Відкориговано Порядок казначейського обслуговування держбюджету

Мінфін наказом від 10.12.2015 р. № 1125 вніс зміни до Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженого наказом Мінфіну від 24.12.2012 р. № 1407. Відмітимо найбільш суттєві.

1. Розпорядникам бюджетних коштів надано право в будь-який час до переказу коштів з його рахунка відкликати платіжні доручення з органу Казначейства, що його обслуговує. Причому платіжні доручення відкликаються лише в повній сумі.

Для відкликання платіжного доручення до органу Казначейства слід подати лист за підписом посадової особи розпорядника бюджетних коштів, яка має право першого підпису на розрахункових документах.

2. У разі внесення змін до спецфонду кошторису розпорядники бюджетних коштів разом із довідкою про зміни до кошторису повинні подавати до органу Казначейства зведення показників спецфонду кошторису із зазначенням суми змін.

3. Якщо розпорядники бюджетних коштів проводять операцій в іноземній валюті, то вони повинні складати довідку про операції в іноземній валюті за формою, наведеною в додатку 37 до зазначеного Порядку (на паперових та електронних носіях до органу Казначейства протягом трьох робочих днів місяця, що настає за звітним). Така довідка складається за кожним видом (кодом) іноземної валюти окремо.

Також у новій редакції викладено деякі додатки до зазначеного Порядку, зокрема, Зведення показників спеціального фонду (додаток 12), Реєстр змін зведення показників спеціального фонду (додаток 18), платіжне доручення (додаток 31). В останньому змінили порядок заповнення поля «Призначення платежу»: його складові тепер розділяють крапкою з комою (;). До внесення зазначених змін використовували значок «#» та кому.

Наказ № 1125 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Форма неприбуткової звітності за результатами 2015 року

Форма Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій затверджена наказом Міндоходів від 27.01.2014 р. № 85.

До затвердження визначеного п.п. 133.4.3 ПКУ Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації здійснюється подання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій, затвердженого згаданим наказом № 85.

При поданні Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій слід враховувати вимоги п. 46.4 ПКУ, яким визначено, що якщо платник податків вважає, що форма податкової декларації, визначена центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, збільшує або зменшує його податкові зобов’язання, всупереч нормам ПКУ з такого податку чи збору, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації.

Платник податків у разі необхідності може подати разом з податковою декларацією доповнення до такої декларації, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід’ємною частиною податкової декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.

Зазначені роз’яснення надані листом ДФСУ від 04.01.2016 р. № 102/7/99-99-19-02-01-17.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі