Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у травні 2016 року — 100,1 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у травні 2016 року порівняно з квітнем 2016 року становив 100,1 %.

Щодо подання ліцензіатами до МОЗ нового пакета документів

У зв’язку з набранням чинності 22.04.2016 р. постановами КМУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики» від 02.03.2016 р. № 285 та «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини згідно з переліком, затвердженим Міністерством охорони здоров’я України» від 02.03.2016 р. № 286 до МОЗ надходять чисельні звернення щодо подання нового пакета документів, які передбачені зазначеними постановами.

Однак ч. 3 ст. 15 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 р. № 222-VIII передбачено: у разі зміни форми відомостей, що додаються до заяви про отримання ліцензії, ліцензіат подає органу ліцензування відомості, форму яких змінено, за новою формою протягом строку, установленого нормативно-правовим актом, яким затверджено відповідні зміни.

Разом з тим Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з медичної практики, затверджені постановою КМУ від 02.03.2016 р. № 285, та Ліцензійні умови провадження господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини згідно з переліком, затверджені Міністерством охорони здоров’я України (далі — Ліцензійні умови), не визначають зміни форми відомостей, що додаються до заяви про отримання ліцензії, а також терміну їх подання до МОЗ.

Таким чином, ліцензіати, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини, не зобов’язані подавати до МОЗ новий пакет документів, форма яких передбачена Ліцензійними умовами.

Таке роз’яснення розміщено на офіційному веб-сайті МОЗ (http://moz.gov.ua/ua/portal/an_20160526_3.html).

МОЗ скасувало дію низки наказів МОЗ СРСР

МОЗ наказом від 30.05.2016 р. № 489 затвердило Перелік наказів МОЗ СРСР, які не застосовуються в Україні.

Цей документ прийнятий на виконання наказу МОЗ «Про затвердження планів заходів для проведення інвентаризації та систематизації нормативно-правових актів Української РСР та СРСР» від 20.01.2016 р. № 26 та містить найменування 132 скасованих в Україні нормативів МОЗ СРСР.

Зазначений Перелік є доповненням до наказу МОЗ «Про визнання такими, що не застосовуються в Україні, наказів СРСР» від 18.04.96 р. № 81, у додатку до якого вже міститься перелік з 1951 нормативу МОЗ СРСР, дію яких скасовано в Україні.

Мобілізовані в табелі обліку робочого часу

У табелі обліку використання робочого часу час, протягом якого працівник відсутній у зв’язку з оголошенням часткової мобілізації, має відмічатись умовним позначенням «ІН» — інший невідпрацьований час, передбачений законодавством (виконання державних і громадських обов’язків, допризовна підготовка, військові збори, донорські, відгул тощо).

Якщо роботодавець не має відповідних документів, що підтверджують відсутність працівника, у табелі обліку використання робочого часу такий час відмічається умовним позначенням «НЗ» — неявка з нез’ясованих причин.

Про це повідомило Мінсоцполітики у листі від 05.06.2015 р. № 225/06/186-15.

ДФСУ про особливості застосування РРО бюджетними установами

ДФСУ у листі від 11.04.2016 р. № 8020/6/99-99-22-03-07-15 повідомила, що необхідно здійснювати розрахункові операції через зареєстровані, опломбовані та переведені у фіскальний режим роботи РРО або здійснювати такі розрахункові операції у безготівковій формі через установи банків:

— при наданні установами освіти освітніх послуг та здачі в оренду своїх приміщень;

— бюджетним установам у разі продажу за готівкові кошти матеріальних цінностей, що були вилучені з активів (списані з балансу) та обліковуються на відповідних рахунках як сировина і матеріали, паливо, запасні частини тощо і які не є продукцією власного виробництва, в тому числі автомобіль.

Окрім того, податківці зазначили, що при наданні медичних послуг виїзними бригадами та при здійсненні медичного обслуговування вдома у замовника дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО. При цьому у разі перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій з надання послуг — 200 тис. грн. на один суб’єкт господарської діяльності застосування РРО є обов’язковим.

Затверджено Порядок списання з балансу багатоквартирних будинків

На виконання абз. 2 п. 6 ст. 13 «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 р. № 417-VIII Кабмін постановою від 20.04.2016 р. № 301 затвердив Порядок списання з балансу багатоквартирних будинків.

Цей Порядок визначає механізм списання з балансу міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, державними підприємствами та органами місцевого самоврядування багатоквартирних будинків, у яких розташовані приміщення приватної та інших форм власності.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі