Теми статей
Обрати теми

Надбавка за особливі умови роботи бібліотекарю позашкільного навчального закладу

Меренкова Світлана, головний бухгалтер — завідувач сектору бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення Головного управління Держпраці у Харківській області
У школі мистецтв є бібліотека, в якій працює бібліотекар на 0,5 ставки. Чи можна такому бібліотекарю призначити надбавку 50 % за особливі умови роботи?

Постановою КМУ «Про підвищення заробітної плати працівникам бібліотек» від 30.09.2009 р. № 1073 (далі — постанова № 1073) передбачене встановлення працівникам державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність та займають посади, включені до переліку посад згідно з додатком до Порядку виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек, затвердженого постановою КМУ від 22.01.2005 р. № 84 (далі — Порядок № 84) надбавку за особливі умови роботи у граничному розмірі 50 % посадового окладу.

Конкретний розмір надбавки встановлюється керівником установи, закладу, організації у межах фонду оплати праці.

Увага! Після внесення змін до постанови № 1073 з 11.04.2014 р. зазначена надбавка не виплачується суворо у фіксованому розмірі 50 %, а встановлюється наказом керівника у межах фонду оплати праці. Вона може бути встановлена в максимальному розмірі (50 %), але її відсоток може бути й меншим, наприклад 10, 25 чи 40 %.

Що ж стосується правомірності встановлення зазначеної надбавки бібліотекарям, які працюють в позашкільних навчальних закладах, зазначимо таке.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» від 27.01.95 р. № 32/95-ВР бібліотеки навчальних закладів за призначенням належать до спеціальних бібліотек.

Згідно з п. 1 Порядку № 84 доплата за вислугу років установлюється працівникам державних і комунальних бібліотек (публічних, спеціальних та спеціалізованих).

Таким чином, бібліотекарям позашкільних навчальних закладів також установлюється надбавка за особливі умови роботи у граничному розмірі 50 % посадового окладу. При цьому постановою № 1073 не визначено обмеження щодо виплати такої надбавки бібліотекарям, які працюють на неповну ставку.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі