№23

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2016/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо віднесення ПДВ до податкового кредиту без отримання податкової накладної Лист від 18.05.2016 р. № 10888/6/99-99-15-03-02-15
  • Про затвердження Примірного положення про тендерний комітет або уповноважену особу (осіб) Наказ від 30.03.2016 р. № 557
  • Тендерний комітет чи уповноважена особа? Для того щоб вдало та без помилок провести нові електронні закупівлі за новим законодавством, перше, з чого варто почати замовнику, — це визначитись, хто в нього буде проводити електронні процедури закупівель. Закон про публічні закупівлі дозволяє, щоб закупівлі в замовника проводила навіть одна особа. Але які закупівлі можна доручити такій особі? А можливо, варто краще призначити новий колегіальний орган — тендерний комітет? Чи необхідно затверджувати нове положення про тендерний комітет? Чи треба скасувати наказ про призначення комітету з конкурсних торгів та положення про нього? Про ці та інші особливості підготовки та реалізації електронних публічних закупівель сьогодні і поговоримо.
  • Чи необхідно переукладати договір про закупівлю з правонаступником Замовником торгів на початку 2016 року проведено процедуру відкритих торгів на послуги щодо очищування (ручне прибирання території району). За результатами закупівлі укладені договори про закупівлю з комунальними підприємствами (переможцями торгів) про надання зазначених послуг на 2016 рік. З 01.07.2016 р. комунальні підприємства будуть припинені шляхом злиття в управляючу компанію, яка стане правонаступником цих комунальних підприємств. При цьому потреба в наданні даних послуг триватиме до кінця 2016 року. Чи можна переукласти договори про закупівлю на зазначені послуги з правонаступником комунальних підприємств — управляючою компанією до кінця 2016 року без проведення нової тендерної процедури?
  • Фінансування ремонту доріг сільською радою Як сільській раді профінансувати поточний ремонт дороги, яка проходить через село, але є дорогою загального користування місцевого значення і знаходиться на балансі Служби доріг у Черкаській області? Ця Служба не планує ремонтувати зазначену дорогу. Чи може сільська рада включити Службу доріг у свою мережу і надати їй кошти на ремонт дороги за КПКВ 170703 та КЕКВ 2610, адже Служба доріг області фінансується із державного бюджету?
  • Відрядження на власному авто Чи правомірно дозволяти працівнику бюджетної установи їхати у відрядження на власному автомобілі? Які підтверджуючі документи має надати працівник для відшкодування витрат, понесених ним під час відрядження на власному автомобілі?
  • Як видати допомогу на поховання працівниці, яка перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 6 років, за рахунок коштів ФСС з ТВП Сталося нещастя — померла працівниця, яка перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 6 років. Чи виплачується допомога на поховання в цьому випадку за рахунок коштів ФСС з ТВП? Хто може отримати таку допомогу? Як оподатковується ця виплата і відображається у звітності?
  • Реформа держслужби: розраховуємо середній заробіток працівникам держорганів З 1 травня 2016 року розпочався перший етап переходу України на європейську модель оплати праці держслужбовців. Реформа держслужби спричинила зміни в умовах оплати праці працівників держорганів. Один з нюансів, які потрібно у зв’язку з цим враховувати, — середня зарплата держслужбовців має розраховуватися з урахуванням спеціальних положень Порядку № 100. У цій статті поговоримо про «середньооплатні» тонкощі.
  • У розрахунковому періоді була щорічна відпустка: як обчислити відпускні Працівника прийнято на роботу до сільської ради на посаду оператора ПК з 01.05.2015 р. З 01.09.2015 р. по 08.09.2015 р. (8 к. дн.) на підставі особистої заяви йому було надано щорічну відпустку. До цієї відпустки він отримав матеріальну допомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу. З 15.06.2016 р. згаданий працівник знову йде у відпустку, але вже на 16 календарних днів. Яким буде розрахунковий період для обчислення середньої зарплати у цьому випадку? Які виплати слід включати для розрахунку відпускних? Чи потрібно виключати з розрахунку 8 днів попередньої відпустки та суму матеріальної допомоги?
  • Надбавка за особливі умови роботи бібліотекарю позашкільного навчального закладу У школі мистецтв є бібліотека, в якій працює бібліотекар на 0,5 ставки. Чи можна такому бібліотекарю призначити надбавку 50 % за особливі умови роботи?
  • Встановлюємо тарифний розряд адміністратору басейну Особа, що має неповну вищу освіту (молодший спеціаліст) приймається на посаду адміністратора басейну. Який тарифний розряд необхідно встановити такому працівнику? Чи можливо зазначеному працівнику у майбутньому підвищити тарифний розряд і якщо так, то за якими підставами?
  • Педагог-пенсіонер — інструктор з фізкультури Особа отримує пенсію за вислугу років як педпрацівник. При цьому вона працевлаштувалася до навчального закладу на посаду інструктора з фізкультури. Чи виплачуватиметься педагогу-пенсіонеру пенсія за вислугу років при зайнятті вказаної педпосади? Чи має він право на надбавку за вислугу років за посадою інструктора з фізкультури?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі