Теми статей
Обрати теми

Встановлюємо тарифний розряд адміністратору басейну

Левченко Оксана, завідувач сектору умов оплати праці фінансово-економічного управління
Особа, що має неповну вищу освіту (молодший спеціаліст) приймається на посаду адміністратора басейну. Який тарифний розряд необхідно встановити такому працівнику? Чи можливо зазначеному працівнику у майбутньому підвищити тарифний розряд і якщо так, то за якими підставами?

Для відповіді на ці запитання слід звернутися до наказу Мінсім’ямолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій сфери фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097. Cхема тарифних розрядів посад фахівців, керівників структурних підрозділів і технічних службовців установ, закладів фізичної культури і спорту наведена у додатку 13 до цього наказу. Зокрема, розділ «інші службовці» зазначеного додатка містить серед інших посаду «адміністратор», а відповідно до гр. 2 вказаного розділу, працівникам, які приймаються на посаду адміністратора, встановлюється 5-й тарифний розряд за ЄТС.

З тарифним розрядом усе зрозуміло. Залишилось з’ясувати, які ж кваліфікаційні вимоги передбачені для працівника, який претендує на посаду адміністратора басейну. Для цього слід звернутись до положень Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників «Випуск 1. Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності», затвердженого наказом Мінсоцполітики від 29.12.2004 р. № 336 (далі — Довідник № 336).

Так, розділ «технічні службовці» згаданого Довідника містить посаду «адміністратор». Для потенційних претендентів на цю посаду необхідно мати неповну вищу освіту (молодший спеціаліст) або повну загальну середню освіту та професійно-технічну освіту. При цьому вимог щодо стажу для вищезазначених осіб Довідником № 336 не передбачено.

Тому працівнику, який має неповну вищу освіту і не має відповідного стажу при прийомі на роботу на посаду адміністратора басейну необхідно встановити 5-й тарифний розряд.

У свою чергу, після здобуття адміністратором басейну стажу по зазначеній професії щонайменше 2 роки, його можна буде перевести на посаду «старший адміністратор» і при цьому встановити йому 6-й тарифний розряд за ЄТС. Але для цього необхідно, щоб спортивний заклад дійсно мав потребу у такому фахівці. У такому разі для переведення його на нову посаду необхідно буде внести зміни до штатного розпису та подбати про збільшення фонду оплати праці на зарплату зазначеного працівника.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі