Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Унесено зміни до Порядку складання бюджетної звітності

Мінфін наказом від 02.06.2016 р. № 523 уніс зміни до Порядку складання фінансової, бюджетної та іншої звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 24.01.2012 р. № 44 (далі — Порядок № 44).

Зокрема, до основних змін віднесено такі:

— додано, що до складу бюджетної звітності віднесено Довідку про використання кредитів (позик) від іноземних держав, банків і міжнародних фінансових організацій для реалізації інвестиційних проектів (додаток 12 до Порядку № 44). Така Довідка подається розпорядниками нижчого рівня до розпорядників вищого рівня та головними розпорядниками бюджетних коштів до казначейства у складі зведеної квартальної та річної фінансової і бюджетної звітності головних розпорядників бюджетних коштів. У зв’язку з цим у п. 3.8 Порядку № 44 викладено порядок заповнення окремих граф цієї Довідки;

— уточнено, що у разі наявності залишків коштів на особових рахунках головні розпорядники коштів місцевих бюджетів та розпорядники коштів місцевих бюджетів нижчого рівня, що мають свою мережу, окремо складають «Звіт про надходження та використання коштів загального фонду» (форма № 2д, № 2м) (додаток 4 до Порядку № 44) і відображають відповідну інформацію у графах 7 та 10;

— уточнено, що у разі наявності залишків коштів на особових рахунках та банківських рахунках для розподілу коштів бюджету розвитку між розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачами бюджетних коштів головні розпорядники коштів місцевих бюджетів та розпорядники коштів місцевих бюджетів нижчого рівня, що мають свою мережу, окремо складають «Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду» (форма № 4-3д, № 4-3м) (додаток 7 до Порядку № 44) і відображають відповідну інформацію у графах 9, 13 та 14.

Також у зв’язку з унесеними змінами до Порядку № 44 викладені в нових редакціях такі форми бюджетної звітності, як:

— Звіт про заборгованість за окремими програмами (форма № 7д.1, № 7м.1) (додаток 11 до Порядку № 44);

— Довідка про використання кредитів (позик) від іноземних держав, банків і міжнародних фінансових організацій для реалізації інвестиційних проектів (додаток 12 до Порядку № 44).

Наказ № 523 набирає чинності з 01.07.2016 р.

Уряд планує доповнити перелік посад держслужбовців

Уряд передав на обговорення до СПО об’єднань профспілок проект постанови «Про внесення змін до постанов КМУ від 6 квітня 2016 р. № 292 і від 5 травня 2016 р. № 323», що регулює умови оплати праці окремих держслужбовців.

Проектом постанови КМУ доповнено перелік посад держслужбовців, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці, зокрема:

— керівник апарату місцевої держадміністрації — група 4;

— заступник керівника апарату місцевої держадміністрації — група 5;

— керівники підрозділів у складі самостійних структурних підрозділів і їх заступники (управлінь, відділів, відділень, секторів) апарату місцевої держадміністрації — група 6;

— адміністратор, державний реєстратор, державний кадастровий реєстратор — група 6;

— головні державні ревізори-інспектори, головні державні інспектори, головні державні соціальні інспектори, головні казначеї — група 7;

— старші державні ревізори-інспектори, старші державні інспектори, провідні державні інспектори, державні соціальні інспектори, провідні казначеї — група 8;

— державні інспектори — група 9.

Середня заробітна плата на підставі рішення суду: нюанси оподаткування

ДФСУ у листі від 09.06.2016 р. № 12817/6/99-99-13-02-03-15 роз’яснила питання щодо оподаткування ПДФО і військовим збором та нарахування ЄСВ на дохід у вигляді суми середньої зарплати, нарахованої на підставі рішення суду за час затримки розрахунку при звільненні працівника.

Зокрема, оскільки виплата доходу у вигляді суми середньої заробітної плати, нарахованої на підставі рішення суду за час затримки розрахунку при звільненні працівника, здійснюється звільненому працівнику і не пов’язана з відносинами трудового найму, то такий дохід обкладається податковим агентом як інші доходи податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором — 1,5 % у місяці його фактичного нарахування.

У Податковому розрахунку (форма № 1ДФ) інші доходи зазначаються з ознакою «127».

Водночас відшкодування, нараховані працівникам за час затримки розрахунку при звільненні, не є базою нарахування ЄСВ.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі