Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Затверджено Порядок функціонування електронної системи закупівель

Кабмін постановою від 24.02.2016 р. № 166 затвердив Порядок функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків.

Цей Порядок встановлює:

— вимоги до функціонування електронної системи закупівель, зокрема, вимоги до оператора електронного майданчика;

— умови щодо підключення/відключення електронних майданчиків до електронної системи закупівель PROZORRO та умови їх авторизації;

— порядок надання доступу та розміру плати за доступ до модуля електронного аукціону та бази даних веб-порталу Мінекономрозвитку;

— вимоги до методів ідентифікації, що використовуються у системі електронного обміну документами.

Постанову № 166 розроблено на виконання вимог Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VIII.

З дати набрання чинності цією постановою втратить чинність постанова КМУ «Про затвердження Порядку організації та проведення конкурсного відбору електронних майданчиків та операторів електронних майданчиків» від 12.02.2014 р. № 44.

Спрощено процедуру виготовлення і видачі свідоцтв та атестатів випускникам навчальних закладів

Кабмін постановою від 02.03.2016 р. № 153 вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення випускних документів про освіту, затвердженого постановою КМУ від 30.03.2011 р. № 309.

Встановлено єдиний підхід до виготовлення документів про загальну середню освіту (свідоцтв та атестатів) та додатків до них. Так, зокрема, тепер питанням збору, обробки та створення графічного файлу про загальну середню освіту буде займатися державна наукова установа «Інститут освітньої аналітики».

Реалізація зазначеного рішення забезпечить вчасне виготовлення документів про освіту та належну організацію їх видачі випускникам навчальних закладів.

Прийняті зміни вдосконалять механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення випускних документів про загальну середню освіту, що, у свою чергу, спростить відповідні процедури та заощадить кошти державного бюджету.

Нагадаємо, що підготовка документів про загальну середню освіту складається з виготовлення бланків документів про загальну середню освіту державного зразка (свідоцтв та атестатів) і додатків до них, а також інформації, яка збирається за допомогою інформаційно-комунікаційної системи.

Компенсація земельного податку не обкладається ПДВ

ДФСУ в листах від 29.02.2016 р. № 4442/6/99-99-19-03-02-15 та від 29.02.2016 р. № 4453/6/99-99-19-03-02-15 розглянула питання щодо включення до бази обкладення ПДВ орендодавця отриманої від орендаря компенсації земельного податку.

Як установлено п. 185.1 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі — ПКУ), об’єктом оподаткування є, зокрема, операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України.

Постачання послуг — це будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об’єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об’єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності ( п.п. 14.1.185 ПКУ).

Водночас згідно з п.п. «а» п. 198.1 ПКУ до податкового кредиту відносяться суми податку, сплачені/нараховані у разі здійснення операцій з придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг.

Відповідно до п. 198.3 ПКУ податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг та складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою п. 193.1 ПКУ, протягом такого звітного періоду у зв’язку з придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) та послуг.

Враховуючи наведені положення ПКУ, автори листів дійшли висновку: сплата орендодавцем земельного податку та отримання компенсації від орендаря за понесені витрати зі сплати земельного податку не може розцінюватись як операція з постачання послуг для цілей обкладення ПДВ.

Таким чином, кошти, які надійшли орендодавцю у вигляді компенсації з оплати земельного податку, до бази оподаткування не включаються та ПДВ не обкладаються.

Затверджено Типове положення про реабілітаційну установу для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Мінсоцполітики наказом від 15.02.2016 р. № 112 затвердило Типове положення про реабілітаційну установу змішаного типу (комплексної реабілітації) для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень.

Реабілітаційні установи змішаного типу (комплексної реабілітації) для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень на підставі цього Типового положення повинні розробити своє положення, що затверджується їх засновниками.

У Типовому положенні визначені завдання, структура установи, умови зарахування до установи та організація реабілітаційного процесу, принципи управління установою та її фінансово-господарської діяльності.

Наказ № 112 набирає чинності з дня його офіційного опублікування. З цієї ж дати втратить чинність наказ Мінпраці «Про затвердження типових положень про реабілітаційну установу змішаного типу для інвалідів і дітей-інвалідів з розумовою відсталістю і про установу постійного та тимчасового перебування інвалідів з розумовою відсталістю» від 23.07.2007 р. № 392.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі