Теми статей
Обрати теми

Щодо оплати праці заступника головного лікаря з медсестринства

Міністерство охорони здоров’я України
Лист від 18.02.2016 р. № 10.03.68/3979

Департамент фінансово-ресурсного забезпечення Міністерства охорони здоров’я України розглянув запит щодо порядку оплати праці заступника головного лікаря з медсестринства і повідомляє.

Відповідно до наказу МОЗ України від 23.02.2000 р. № 33 «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» (із змінами, внесеними наказом МОЗ України від 02.11.2007 р. № 688) у закладах охорони здоров’я передбачено введення додаткової посади заступника головного лікаря з медсестринства, а саме: зазначена посада вводиться у кожній обласній лікарні, в міських лікарнях на 300 і більше ліжок, у центральних районних та районних лікарнях на 200 і більше ліжок, у психіатричних лікарнях на 300 і більше ліжок.

У зв’язку з цим загальне число посад заступників головного лікаря, встановлене у додатку 46 до наказу МОЗ від 23.02.2000 р. № 33 «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я», збільшено відповідно на одну посаду.

На посаду заступника головного лікаря з медсестринства призначається фахівець, який має базову вищу освіту (бакалавр) у галузі знань «Медицина» за спеціальністю «Сестринська справа» та стаж роботи за фахом не менше 5 років.

Призначення та звільнення з посади заступника головного лікаря з медсестринства проводиться головним лікарем згідно з вимогами чинного законодавства.

Заступник головного лікаря з медсестринства безпосередньо підпорядкований головному лікарю.

Згідно з нормами наказу Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (далі — наказ № 308/519) заступникам керівників закладів охорони здоров’я посадові оклади встановлюються на 5 — 15 відсотків нижче посадового окладу відповідного керівника.

Робота з визначення посадових окладів працівників закладів охорони здоров’я та розмірів доплат і надбавок проводиться постійно діючою тарифікаційною комісією, яка створюється за наказом керівника у складі: заступника керівника з економічних питань (спеціаліст-економіст), головного бухгалтера, працівника, який займається питаннями кадрів, голови профспілкового комітету та інших осіб, які можуть залучатися керівником закладу. Тарифікаційну комісію очолює керівник закладу.

Тарифікаційна комісія у своїй роботі керується діючими умовами оплати праці та іншими нормативними актами з цих питань.

Порядок роботи тарифікаційної комісії визначається головою комісії.

Отже, посадовий оклад заступника головного лікаря з медсестринства встановлюється на 5 — 15 відсотків нижче посадового окладу головного лікаря, що відповідає тарифному розряду за Єдиною тарифною сіткою та встановленій групі з оплати праці керівних працівників, без урахування норм пункту 1.5 вказаного наказу та без урахування підвищень за кваліфікаційну категорію, шкідливі та важкі умови праці (підпункт 2.2.1 наказу № 308/519).

Директор Департаменту В. Якубівський

Коментар редакції

Установлюємо посадовий оклад заступнику головного лікаря з медсестринства

Приводом для звернення за роз’ясненням до фахівців МОЗ було таке запитання нашого читача:

«Згідно з п.п. 2.2.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519), заступникам керівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, заступникам керівників структурних підрозділів цих закладів та установ посадові оклади встановлюються на 5 — 15 % нижче від посадового окладу відповідного керівника, а головному бухгалтеру — на 10 — 30 %.

Заступникам керівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення (крім заступника керівника з медсестринства) і головному бухгалтеру посадові оклади встановлюються з урахуванням норм п. 1.5 без урахування підвищень за кваліфікаційну категорію, шкідливі та важкі умови праці.

Це діюча на сьогоднішній день редакція п.п. 2.2.1 Умов № 308/519. Однак річ у тім, що до внесення змін до п.п. 2.2.1 Умов № 308/519 (відповідні зміни було внесено спільним наказом Мінсоцполітики та МОЗ від 18.06.2014 р. № 398/405*) рівень зниження посадового окладу керівника закладу для визначення посадового окладу заступника головного лікаря з медсестринства був чітко визначений на рівні 15 %.

* Див. «Бюджетна бухгалтерія», 2014, № 27.

Чи можна при визначенні посадового окладу заступника головного лікаря з медсестринства застосовувати зниження від посадового окладу керівника закладу на інший відсоток, тобто не 15 %, а, наприклад, 10 %?»

У відповіді на запитання, яке надали фахівці МОЗ, треба визначити головні моменти:

1. Посадовий оклад заступника головного лікаря з медсестринства встановлюється на 5 — 15 % нижче посадового окладу головного лікаря, без урахування норм п. 1.5 Умов № 308/519 та без урахування підвищень за кваліфікаційну категорію, шкідливі та важкі умови праці.

Тобто фахівці МОЗ наголосили, що для визначення посадового окладу заступника головного лікаря з медсестринства застосовується «вилка» — від 5 до 15 %.

2. Конкретні ж розміри посадових окладів, доплат і надбавок працівникам медичних закладів встановлюються постійно діючою тарифікаційною комісією, головою якою є керівник закладу. Він, у свою чергу (за наказом), і формує склад цієї комісії. Тому те, наскільки знижувати посадовий оклад головного лікаря при встановленні окладу його заступнику з медсестринства (у межах 5 — 15 %), повинна вирішувати саме тарифікаційна комісія.

Володимир БУДЗ, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі