Теми статей
Обрати теми

Установлюємо надбавку за престижність педагогічної праці

Ткаченко Оксана, начальник відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування
Чи має право на надбавку за престижність педагогічної праці лікар, який працює керівником навчальної практики в ліцеї?

Так, керівник навчальної практики у ліцеї має право на надбавку за престижність педагогічної праці. Пояснимо свій висновок.

Для цього звернемось до постанови КМУ «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» від 23.03.2011 р. № 373 (далі — постанова № 373), якою визначено порядок та розмір надбавки за престижність праці педагогічним працівникам. Відповідно до п. 1 цієї постанови надбавка педагогічним працівникам встановлюється у граничному розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Рішення про конкретний відсотковий розмір надбавки за престижність праці (у межах 20 %), який діятиме в закладі, приймає керівник такого закладу залежно від обсягу фонду оплати праці.

Зазначимо, що встановлення надбавки за престижність педагогічної праці передбачено усім педагогічним працівникам усіх навчальних закладів, інших установ і закладів незалежно від відомчого підпорядкування.

Кого відносять до педагогічних працівників, можна дізнатися, заглянувши до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963. У цьому Переліку зазначена також і посада керівника виробничої (навчальної) практики. Це означає, що такий працівник належить до педагогічних, а отже й надбавка за престижність педагогічної праці відповідно до постанови № 373 йому передбачена.

До вищесказаного додамо, що надбавка за престижність праці передбачена педагогічним працівникам як за основною посадою, так і за сумісництвом. Вона встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником (див. лист Міносвіти від 25.05.2011 р. № 1/9-385).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі