№12

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2016/№ 12 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо стипендіального забезпечення Лист від 19.01.2016 р. № 1/11-362
  • Щодо пільг учням ПТНЗ та стипендій студентам ВНЗ Лист від 26.11.2015 р. № 1/11-17176
  • Щодо збільшення розміру академічної стипендії та призначення стипендії аспіранту Лист від 27.01.2016 р. № 1/11-684
  • Щодо застосування КЕКВ при придбанні сухих пайків та порядку списання таких пайків Лист від 06.05.2015 р. № 14-08/224-13240
  • Як провести процедуру закупівлі комунальних послуг установі-орендодавцю Бюджетній установі затверджено асигнування за КЕКВ 2273 «Оплата електроенергії» — 138 тис. грн. (це потреба нашої установи без урахування витрат на передані в оренду приміщення). У розрахунку до кошторису обчислена загальна потреба на закупівлю електроенергії у постачальника — 270 тис. грн., з яких 138 тис. грн. наша установа повинна сплатити постачальнику електроенергії за рахунок кошторису, а решту 132 тис. грн. — за рахунок коштів орендарів, які вони відшкодують поступово протягом року. Наприкінці 2015 року ми уклали угоду в розмірі 20 % від договору на постачання електроенергії на 2015 рік (40 тис. грн.), а на початку 2016 року провели переговорну процедуру закупівлі на 98 тис. грн. (138 тис. - 40 тис.). Можливо, на таку очікувану вартість ми не повинні були проводити процедуру закупівлі та укладати зазначену угоду? Тепер орган Казначейства відмовляє в реєстрації зобов’язань за договором про закупівлю на суму 98 тис. грн., мотивуючи тим, що подання на реєстрацію такого договору з документами про проведення процедури закупівлі є бюджетним правопорушенням. Крім того, вважають, що Законом № 1197 передбачено такий порядок реєстрації зобов’язань лише для закупівель на суму 200 тис. грн. і вище. Як тепер нам діяти у цій ситуації: 1) чи необхідно відміняти процедуру закупівлі; 2) договір про закупівлю подавати в Казначейство для реєстрації бюджетних зобов’язань без позначки про те, що проведена процедура закупівлі, чи забути про те, що була проведена процедура закупівлі, та стосовно цього договору поводити себе так, начебто за таким договором ми й не проводили закупівлю? Як узагалі правильно було діяти в нашій ситуації?
  • Військовий збір у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ Чи потрібно показувати у рядку «Військовій збір» розділу II форми № 1ДФ у загальній сумі нарахованого і виплаченого доходу виплати, з яких військовий збір не утримується?
  • Отримали благодійну допомогу? Оформляйте правильно! Бюджетна установа отримала допомогу від благодійника у вигляді необоротних активів. Жодних первинних документів, які б містили інформацію щодо вартості згаданих об’єктів, благодійник не надав. Як правильно визначити первісну вартість таких активів? Якими документами слід оформити оприбуткування цих об’єктів? Який порядок відображення операцій з безоплатного отримання необоротних активів у бухгалтерському обліку?
  • Бухгалтерія відділу освіти обслуговує заклади освіти: чи можливо таке До вас звертається міська об’єднана територіальна громада із запитанням щодо утворення відділу освіти міської ради. Ми бажаємо головному бухгалтеру та працівникам бухгалтерії відділу освіти надати статус посадових осіб органів місцевого самоврядування і, відповідно, не створювати централізовану бухгалтерію. Чи можуть у структурі відділу освіти бути як посадові особи органів місцевого самоврядування (керівник, головний бухгалтер та бухгалтери), так і «непосадові особи» (методисти, секретар, інженер, прибиральниці тощо)? Чи може така бухгалтерія обслуговувати заклади освіти, які знаходяться на території об’єднаної територіальної громади?
  • Нова редакція Положення про атестацію лікарів: розглядаємо корективи За допомогою процедури атестації лікарів визначають їх професіоналізм. Надалі це не тільки посприяє лікарям у медпрактиці, а й відобразиться на розмірі їх зарплати. Адже відомо: чим вище кваліфікаційна категорія у лікаря, тим вищий тарифний розряд йому встановлюють, а наявність відповідної кваліфікаційної категорії у керівних працівників системи охорони здоров’я дає право на підвищення їх посадових окладів. Отже, атестація для лікарів — важлива складова їх трудового життя. При цьому атестаційний порядок чітко регламентований на нормативному рівні. Не так давно він зазнав правок. Яких саме? Про це й поговоримо у статті.
  • Надання щорічної відпустки вчителеві перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами Працюю вчителем у загальноосвітній школі. У червні — липні 2015 року я перебувала у щорічній відпустці (56 к. дн.) за період роботи з 01.09.2014 р. по 31.08.2015 р. та отримала матеріальну допомогу на оздоровлення. Чи маю я право з 28.12.2015 р. (перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами) піти у що- річну відпустку на 56 календарних днів за період роботи з 01.09.2015 р. по 31.08.2016 р. та отримати матеріальну допомогу на оздоровлення?
  • Індексуємо стипендії у 2016 році Індексація зарплати — одна з топових тем. Шквал запитань, що надходять до редакції газети «Бюджетна бухгалтерія», спонукає розповідати про неї знову й знову… Але не варто забувати, що індексації підлягає не лише зарплата. Стипендії також є об’єктом індексації. Тому в сьогоднішній статті ми розглянемо особливості індексації саме цього виду доходу.
  • Установлення окладу вчителю-суміснику У навчальному закладі вчитель-реабілітолог працює на умовах сумісництва. При прийомі на роботу за сумісництвом йому встановлений оклад згідно з 12-м тарифним розрядом, адже за основним місцем роботи (керівник фізичного виховання) за рішенням атестаційної комісії цьому працівнику присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії». Згаданий працівник має вищу педагогічну освіту (спеціаліст). Який тарифний розряд має бути встановлено вчителю-реабілітологу у цих умовах?
  • Установлюємо надбавку за престижність педагогічної праці Чи має право на надбавку за престижність педагогічної праці лікар, який працює керівником навчальної практики в ліцеї?
  • Асистент учителя ЗНЗ з інклюзивним та інтегрованим навчанням: установлюємо оклад та набавки Який оклад необхідно встановити асистенту вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням? Чи передбачені чинним законодавством для зазначеної посади підвищення окладу та надбавки?
  • Календар бухгалтера на квітень 2016 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі