Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Затверджено Порядок присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам

МОН наказом від 14.01.2016 р. № 13 затвердило Порядок присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам.

Цей Порядок визначає механізм присвоєння науковим і науково-педагогічним працівникам вчених звань вченими радами вищих навчальних закладів або вченими (науково-технічними) радами наукових установ, основні критерії оцінки їх науково-педагогічної або наукової діяльності, а також порядок позбавлення вчених звань.

Наказ № 13 набирає чинності з дня його офіційного опублікування. З цієї ж дати втратить чинність наказ МОН «Про Порядок розгляду атестаційних справ про присвоєння вчених звань професора і доцента» від 13.11.97 р. № 406.

Уряд зняв обмеження щодо облаштування центрів надання адміністративних послуг

Кабмін постановою від 24.02.2016 р. № 119 вніс зміни в додаток до Урядової постанови «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» від 01.03.2014 р. № 65.

Цими змінами знято обмеження, що запроваджувалися з метою економії бюджетних коштів, для проведення ремонту приміщень, придбання меблів, засобів зв’язку, побутової та комп’ютерної техніки, програмного забезпечення для центрів надання адміністративних послуг, утворених відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги».

Таке рішення дозволить покращити матеріально-технічну базу центрів.

Нагадаємо, що на сьогодні в Україні вже розпочали роботу більше 600 центрів надання адміністративних послуг.

Оновлено порядок проведення атестації лікарів

МОЗ наказом від 02.10.2015 р. № 650 уніс зміни до Положення про порядок проведення атестації лікарів, затвердженого наказом МОЗ від 19.12.97 р. № 359, виклавши його у новій редакції.

Це Положення визначає механізм проведення атестації лікарів, яка проводиться з метою оцінки їх професійного рівня та складності виконуваних робіт, відповідності кваліфікаційним вимогам і посадовим обов’язкам. Атестація лікарів спрямована на удосконалення діяльності закладів охорони здоров’я усіх форм власності щодо подальшого поліпшення надання медичної допомоги населенню.

Матеріальну допомогу фізособі за рахунок міського бюджету не обкладають ПДФО

Головне управління ДФС у Чернігівській області в листі від 22.02.2016 р. № 611/10/25-01-17-01-10 надало роз’яснення щодо оподаткування матеріальної допомоги, яка надається фізичній особі за рахунок міського бюджету.

Матеріальна допомога, що надається фізичним особам за рахунок міського бюджету, не підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за умови виконання міською радою затвердженої програми соціально-економічного розвитку чи цільової програми з питань діяльності місцевого самоврядування, в якій передбачено надання такої допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету (з конкретним визначенням її напрямів, умов надання та кошторисом). Підстава — п.п. 165.1.1 ПКУ.

Поведінка держслужбовців

Кабмін постановою від 11.02.2016 р. № 65 затвердив Правила етичної поведінки державних службовців.

Цими Правилами передбачено, що держслужбовці у своїй діяльності повинні керуватися такими принципами етики державної служби:

1) служіння державі і суспільству;

2) гідної поведінки;

3) доброчесності;

4) лояльності;

5) політичної нейтральності;

6) прозорості і підзвітності;

7) сумлінності.

Під час прийняття на державну службу особі слід ознайомитися з цими Правилами та обов’язково їх дотримуватися у своїй подальшій службовій діяльності.

Відпустка повної тривалості «новенькому»

Мінсоцполітики у листі від 20.08.2015 р. № 507/13/133-15 розглянуло питання щодо права на відпустку повної тривалості працівника, який працює в установі менше 6 місяців.

Так, відповідно до ст. 10 Закону України «Про відпустки» право працівника на щорічні основну та додаткові відпустки повної тривалості у перший рік роботи настає після закінчення 6 місяців безперервної роботи на підприємстві. У разі надання працівникові зазначених щорічних відпусток до закінчення 6-місячного терміну безперервної роботи їх тривалість визначається пропорційно до відпрацьованого часу за винятком випадків, передбачених ч. 7 цієї статті.

Оскільки п. 11 ч. 7 ст. 10 зазначеного Закону визначено, що щорічні відпустки повної тривалості до настання 6-місячного терміну безперервної роботи у перший рік роботи на підприємстві за бажанням працівника надаються, зокрема, й в інших випадках, передбачених законодавством, колективним або трудовим договором, тому, на думку фахівців Мінсоцполітики, працівнику може надаватися зазначена відпустка за умови домовленості сторін.

Тобто якщо працівник бажає використати відпустку «на повну» та при цьому роботодавець нічого не має проти, то цілком можливо надати йому таку відпустку.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі