Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Довідки про зарплату для перерахунку пенсій держслужбовцям не видаються

До Мінсоцполітики надходять численні звернення від підприємств, установ та організацій з питань надання довідок про зарплату для перерахунку пенсій непрацюючим держслужбовцям. Тому на своєму сайті (http://msp.gov.ua) фахівці цього Міністерства розмістили роз’яснення, у якому зазначили, що підстав для видачі довідки про заробітну плату для перерахунку пенсій немає, адже:

1) новим Законом України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII, який набрав чинності з 01.05.2016 р., не передбачено проведення перерахунків раніше призначених пенсій державним службовцям;

2) форми довідок про заробітну плату (затверджені постановою ПФУ від 04.09.2013 р. № 15-1), які надавалися для проведення перерахунку пенсії, виключені постановою ПФУ від 04.07.2016 р. № 15-2;

З) з набранням чинності Законом № 889-VIII ст. 371 «Порядок і умови перерахунку пенсій державних службовців» старого Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII втратила чинність.

На сьогодні пенсійне забезпечення держслужбовців здійснюється за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Затверджено нове Положення про підвищення кваліфікації тренерів

Мінмолодьспорту наказом від 13.09.2016 р. № 3520 затвердило Положення про підвищення кваліфікації тренерів (тренерів-викладачів) та інших фахівців у сфері фізичної культури і спорту.

Це Положення визначає порядок підвищення кваліфікації державних, головних та старших тренерів штатних команд національних збірних команд України, тренерів (тренерів-викладачів) закладів фізкультури і спорту, інших фахівців сфери фізкультури і спорту, які працюють у закладах фізкультури і спорту.

Підвищення кваліфікації тренерів та фахівців — це навчання з метою оновлення та вдосконалення їх освітнього рівня та професійної підготовки шляхом поглиблення і розширення спеціальних знань, умінь, необхідних для ефективного виконання ними посадових (функціональних) обов’язків з урахуванням перспектив їх професійного зростання в межах спеціальності.

Підвищувати кваліфікацію тренери та фахівці повинні 1 раз на 5 років.

При цьому на період навчання за тренерами та фахівцями зберігається середня зарплата відповідно до законодавства.

Якщо навчання буде проходити з відривом від основного місця роботи, то тренерам та фахівцям мають бути надані усі гарантії та компенсації, передбачені законодавством.

Щодо фінансування підвищення кваліфікації тренерів та фахівців, то у Положенні зазначено, що воно здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, фізичних та юридичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством.

Наказ № 3520 набуде чинності з дня його офіційного опублікування. З цієї ж дати втратить чинність наказ Мінмолодьспорту «Про затвердження Положення про підвищення кваліфікації тренерів та інших фахівців у сфері фізичної культури і спорту» від 06.09.2010 р. № 3038.

Кабмін визначив особливості направлення держслужбовців у відрядження

Кабмін постановою від 05.10.2016 р. № 681 вніс зміни до своєї постанови «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 р. № 98.

Змінами, зокрема, встановлено, що строк відрядження держслужбовців не може перевищувати 60 календарних днів, крім випадків, визначених законодавством.

А ось строк відрядження держслужбовців, які направляються для запобігання або ліквідації наслідків стихійного лиха, епідемій, епізоотій, виробничих аварій, а також усунення інших обставин, які створили або можуть створити загрозу життю чи умовам життєдіяльності людей, не може перевищувати один рік.

Також зазначено, що особливості направлення держслужбовців у відрядження для виконання своїх посадових обов’язків поза межами постійного місця служби, зокрема на роботу до секретаріатів міжнародних організацій, представництв міжнародних організацій в інших країнах або органів влади іноземних держав, визначаються відповідно до порядку, затвердженого Кабміном.

Як дізнатися про звільнення військовослужбовця з військової служби

Облік особового складу в Збройних Силах України ведеться згідно з Інструкцією з організації обліку особового складу Збройних Сил України, затвердженою наказом Міноборони від 26.05.2014 р. № 333. Відповідно до цієї Інструкції надання інформації роботодавцю про загибель, перебування в полоні, зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ не передбачено. Повідомляються лише члени сім’ї і родичі військовослужбовця через районні (об’єднані, міські) військкомати.

Надання роботодавцю довідок про звільнення військовослужбовця з військової служби чинним законодавством не передбачено. Зазначену інформацію роботодавці можуть отримати, надіславши запит до військкомату.

Про це повідомило Міноборони у листі від 24.06.2016 р. № 116/9/5/78-16.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі