Теми статей
Обрати теми

Щорічна грошова винагорода педагогам: чи можлива виплата працівнику-суміснику

Коновал Світлана, головний спеціаліст відділу оплати праці в бюджетній сфері Департаменту заробітної плати та умов праці
Чи можна виплатити грошову винагороду за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків керівнику гуртка, який працює у загальноосвітньому навчальному закладі за сумісництвом?

Ні, не можна. Пояснимо чому.

Надання щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків в розмірі до одного посадового окладу передбачено для педагогічних працівників ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII.

Умови її виплати врегульовані Порядком надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, затвердженим постановою КМУ від 05.06.2000 р. № 898 (далі — Порядок № 898).

Так, згідно з п. 1 цього Порядку щорічна грошова винагорода виплачується педагогічним працівникам дошкільних, загальноосвітніх (далі — ЗНЗ) та інших навчальних закладів системи загальної середньої освіти, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів та закладів післядипломної освіти чи методичних установ, крім тих, які працюють в навчальному закладі чи методичній установі за сумісництвом.

Зазначимо, що дія Порядку № 898 поширюється на педпрацівників, які займають посади згідно з Переліком педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти (посада «керівник гуртка» є у цьому Переліку).

Отже, педпрацівникам-сумісникам грошова винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків не надається. Вона виплачується лише за основним місцем роботи. На це звернуло увагу й Мінпраці у листі від 24.07.2008 р. № 481/13/84-08.

Тому керівник гуртка, який працює у ЗНЗ за сумісництвом, не може розраховувати на виплату щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі