Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс споживчих цін у березні 2017 року — 101,8 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у березні 2017 року порівняно з лютим становив 101,8 %.

Оприлюднено проект змін до НП(С)БОДС та Типової кореспонденції субрахунків

На офіційному веб-сайті Мінфіну (http://www.minfin.gov.ua) оприлюднено проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі».

Зокрема, змін зазнають НП(С)БОДС 123 «Запаси», НП(С)БОДС 124 «Доходи» та НП(С)БОДС 135 «Витрати».

Окрім того, субрахунок 751 «Доходи за необмінними операціями розпорядників бюджетних коштів» розд. І «Балансові рахунки» Плану рахунків доповнено субрахунком 7512 «Трансферти». Також доповнено субрахунком 7512 (7522) «Трансферти» розд. І «Балансові рахунки» Порядку застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі. Уточнено, що на субрахунку 7512 «Трансферти» розпорядниками бюджетних коштів ведеться облік надходжень, пов’язаних з перерахуванням сум трансфертів, та коштів, отриманих для виконання цільових заходів.

Крім того, у новій редакції викладено розд. 1 «Облік основних засобів» Типової кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов’язаннями розпорядниками бюджетних коштів та державними цільовими фондами та внесено зміни до інших розділів Типової кореспонденції.

Рекомендуємо ознайомитися з цими змінами та вже зараз взяти їх до уваги, не очікуючи на офіційне затвердження.

Подвоєно розмір добових на відрядження та витрат на проживання

Кабмін постановою «Про внесення зміни в додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 98» від 05.04.2017 р. № 241 удосконалив порядок відшкодування витрат на відрядження в межах України держслужбовцям, а також іншим особам, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються за рахунок бюджетних коштів.

Зокрема, суму добових витрат встановлено у розмірі 60 грн. (раніше така сума складала 30 грн.), а також збільшено граничну суму витрат на найм житла за добу в межах України з 250 до 600 грн.

Реалізація постанови здійснюватиметься в межах видатків, передбачених на утримання бюджетних установ.

Нова Інструкція про відрядження для військовослужбовців

Розмір та порядок відшкодування витрат на відрядження держслужбовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються за рахунок бюджетних коштів, регламентовано постановою КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 р. № 98.

Поряд із цим відповідно до п. 13 цієї постанови особливості направлення у відрядження військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу визначаються Міноборони за погодженням з Мінфіном.

Так, наразі військові користуються Інструкцією про порядок відшкодування військовослужбовцям Збройних Сил України витрат на службові відрядження в межах України, затвердженою наказом Міноборони від 29.08.2011 р. № 530. Проте невдовзі їй на зміну прийде новий нормативний документ — Інструкція про відрядження військовослужбовців Збройних Сил України, затверджена наказом Міноборони від 20.02.2017 р. № 105.

Ця Інструкція визначає особливості направлення військовослужбовців ЗСУ у відрядження в межах України та механізм відшкодування витрат на відрядження. Але майте на увазі, що вимоги Інструкції № 105 не поширюються на військовослужбовців, направлених на спортивні змагання чи навчально-тренувальні збори.

Інструкція № 105 набуде чинності з дня її офіційного опублікування.

Роботодавцям виплатять компенсацію за 2014 — 2015 роки в межах середнього заробітку мобілізованих

12 квітня Кабмін вніс зміни до своєї постанови від 04.03.2015 р. № 105.

Мінсоцполітики розробило проект акта з метою врегулювання виплати компенсації за 2014 — 2015 роки підприємствам, установам, організаціям, фермерським господарствам, сільськогосподарським виробничим кооперативам і фізичним особам — підприємцям у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийнятих на військову службу за контрактом.

Згідно з прийнятим Урядом рішенням роботодавці, які не отримали у 2015 році у повному обсязі зазначену компенсацію з держбюджету, зможуть отримати її за рахунок коштів держбюджету на 2017 рік (за бюджетною програмою 2501350 «Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, за 2014 — 2015 роки»).

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі