Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції за липень 2017 року — 100,2 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у липні 2017 року порівняно з попереднім місяцем становив 100,2 %.

Перерахування залишків власних надходжень правонаступнику

Як перерахувати залишки власних надходжень правонаступнику? Відповідь на це запитання Мінфін надав у листі від 21.07.2017 р. № 16-10/710-12195.

Так, п. 8.4 Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 22.06.2012 р. № 758, визначено, що у разі ліквідації або реорганізації клієнта (приєднання, злиття, виділення, поділу, перетворення), зміни найменування, підпорядкованості, бюджетні рахунки для операцій клієнтів, у тому числі бюджетні рахунки для зарахування власних надходжень бюджетних установ, закриваються на підставі наданих клієнтами заяв про закриття рахунків.

У разі наявності на рахунку, що закривається, залишків коштів орган Казначейства на підставі платіжного доручення клієнта перераховує такі залишки на інший рахунок клієнта або рахунок, відкритий правонаступником, якщо інше не передбачено бюджетним законодавством.

Щодо здійснення повноважень у сфері держконтролю за додержанням законодавства про працю ОМС, ОТГ

Держпраці надала Рекомендації щодо реалізації делегованих повноважень у сфері державного контролю за додержанням законодавства про працю ОМС, ОТГ.

Зокрема, в Рекомендаціях зазначено, що з метою забезпечення реалізації зазначених повноважень міські ради міст обласного значення, сільські, селищні, міські ради ОТГ можуть прийняти відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР (далі — Закон) рішення:

— про створення структурного підрозділу, на який покладатиметься обов’язок здійснення контролю за додержанням законодавства про працю, визначити його чисельність та структуру;

— про введення посади (посад) з повноваженнями інспектора праці;

— про покладання обов’язків інспектора праці на одну (кілька) з існуючих посад (за умови можливості виконання інших повноважень без шкоди для виконання контрольних функцій).

Рішення про створення структурного підрозділу чи введення окремої (додаткової) посади приймається на сесії відповідної ради з дотриманням вимог ст. 26 Закону. Після прийняття відповідного рішення про створення структурного підрозділу необхідно розробити положення про підрозділ, визначити його структуру, чисельність, розподілити обов’язки, затвердити посадові інструкції працівників, після чого вживаються заходи щодо призначення на відповідні посади.

У разі введення окремої (додаткової) посади розробляється посадова інструкція.

Рішення про покладання обов’язків на існуючий структурний підрозділ або посаду приймається головою органу місцевого самоврядування чи об’єднаної територіальної громади з дотриманням вимог Закону.

У разі покладання обов’язків інспектора праці на існуючий структурний підрозділ чи особу — вносяться зміни до існуючого положення чи до посадової інструкції працівника з урахуванням вимог ст. 32 Кодексу законів про працю України.

Зазначені Рекомендації надані Держпраці 04.08.2017 р. за № 8154/1/41/-ДП-17 на додаток до листа від 22.06.2017 р. № 6827/1/4-ДП-17.

Внесено зміни, що стосуються діяльності електронних майданчиків

Кабмін постановою «Про внесення змін до Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків» від 09.08.2017 р. № 553 вніс зміни до Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2016 р. № 166 (далі — Порядок № 166).

Зазначимо, що ці зміни розроблені з метою забезпечення належного функціонування електронної системи закупівель та надання відповідних сервісів шляхом вдосконалення окремих положень Порядку № 166 у частині їх однозначного (чіткого) тлумачення.

Зокрема, серед основних змін такі:

— відредаговано визначення деяких термінів, наведених у Порядку № 166;

— уточнено, що розмір плати за подання учасником тендерної пропозиції та/або пропозиції учасника процедури закупівлі, встановлений у п. 4 Порядку № 166, визначений з урахуванням ПДВ;

— конкретизовано підстави та випадки повернення плати учаснику.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі