Інформаційна сторінка

Мінфін готується вилучити з бюджетної звітності фактичні видатки

На сайті Мінфіну оприлюднено проект змін до Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів.

Додатки 1 — 6 до Порядку виклали в новій редакції.

У всіх додатках прибрано стовбчик «Фактичні видатки».

Для нічних працівників можуть ввести обов’язковий медогляд

Проектом Закону «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо врегулювання деяких питань роботи працівників в нічний час», оприлюдненим Федерацією профспілок України, пропонується адаптувати положення трудового законодавства України до вимог Європейської соціальної хартії (переглянутої) в частині забезпечення захисту працівників, зайнятих на роботах у нічний час.

Зокрема, пропонується врегулювати питання про визначення поняття «нічний працівник», а також забезпечити охорону їх здоров’я.

Проектом передбачено, що до нічних працівників належать особи, які працюють в нічний час не менше трьох годин щоденного робочого часу і не менше чверті річної норми робочого часу.

Для визначення стану здоров’я нічних працівників і можливості виконання ними своїх професійних обов’язків пропонується власнику або уповноваженому ним органу організовувати проведення попереднього (при прийомі на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) обов’язкових медичних оглядів.

Уряд підвищив соцзахист членів сімей осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту

Постановою Кабміну «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2013 р. № 618» від 18.08.2017 р. № 624 передбачено, що у разі загибелі (смерті) особи рядового чи начальницького складу служби цивільного захисту (СЦЗ) під час виконання службових обов’язків членам її сім’ї або особі, яка здійснила її поховання, Державною службою України з надзвичайних ситуацій виплачується допомога на поховання і компенсація матеріальних витрат на ритуальні послуги та спорудження надгробка у розмірі 5 прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб на день загибелі (смерті) особи рядового чи начальницького складу СЦЗ.

Раніше розмір такої допомоги членам сімей осіб рядового і начальницького складу СЦЗ становив 500 грн. та був найнижчим серед силових структур.

Особи рядового і начальницького складу СЦЗ щодня залучаються до ліквідації надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж, заходів із забезпечення проведення антитерористичної операції, розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів на території Донецької та Луганської областей, здійснення робіт з відновлення систем життєзабезпечення населених пунктів зазначених областей. Саме тому було прийнято рішення підвищити соцзахист членів їх сімей.

Суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику ПФУ перевірятиме рідше

Кабмін постановою від 09.08.2017 р. № 560 вніс зміни в п. 7 додатка до постанови КМУ «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) органами Пенсійного фонду України» від 29.07.2015 р. № 528.

Зокрема, планові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування суб’єктами господарювання з високим ступенем ризику здійснюються органами ПФУ з періодичністю — не частіше 1 разу на 2 роки (було — не частіше 1 разу на рік).

У Фонді соцстрахування України працює «гаряча лінія»

У Фонді соцстрахування запрацювала «гаряча лінія» за безкоштовним багатоканальним телефонним номером 0-800-501-892, за яким громадяни можуть отримати відповіді на свої запитання, надати пропозиції щодо покращення роботи Фонду, а також повідомити про можливі зловживання його посадовими особами.

Для мешканців усіх регіонів України дзвінки зі стаціонарних телефонів є безкоштовними.

Право на щорічну відпустку у разі переведення на інше місце роботи

Чи зберігається право на щорічну відпустку у разі переведення на інше місце роботи? Відповідь на це запитання розміщено на сайті Держпраці у Хмельницькій області (http://km.dsp.gov.ua).

Так, відповідно до ст. 81 КЗпП за бажанням працівників, переведених на роботу з одного підприємства, установи, організації на інше підприємство, в установу, організацію, які не використали за попереднім місцем роботи повністю або частково щорічну основну відпустку і не одержали за неї грошової компенсації, щорічна відпустка повної тривалості надається до настання шестимісячного терміну безперервної роботи після переведення.

Якщо працівник, переведений на роботу на інше підприємство, в установу, організацію, повністю або частково не використав щорічні основну та додаткові відпустки і не одержав за них грошову компенсацію, то до стажу роботи, що дає право на щорічні основну та додаткові відпустки, зараховується час, за який він не використав ці відпустки за попереднім місцем роботи.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі