Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп’ютерів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету

Кабінет Міністрів України
Постанова від 04.04.2001 р. № 332*

* Із змінами і доповненнями, останні з яких внесено постановою Кабінету Міністрів України від 09.08.2017 р. № 593 (виділено напівжирним курсивом);

Установлено, що під час реалізації проектів економічного та соціального розвитку, які підтримуються Міжнародним банком реконструкції та розвитку і кошти для реалізації яких передбачені у спеціальному фонді державного бюджету, не застосовуються вимоги цієї постанови згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.2007 р. № 1090. — Прим. ред.

На виконання статті 5 Указу Президента України від 16 листопада 2000 р. № 1242 «Про додаткові заходи щодо посилення боротьби з корупцією, іншими протиправними діями в соціально-економічній сфері та забезпечення економного витрачання державних коштів» Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити граничні суми витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету (додаються).

Органам Державного казначейства під час оплати рахунків на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів дотримуватися граничних сум витрат, затверджених цією постановою.

2. Керівникам центральних та місцевих органів виконавчої влади забезпечити включення до контрактів з керівниками державних підприємств, які перебувають у сфері їх управління, умов щодо дотримання граничних сум витрат, затверджених цією постановою.

3. Фондові державного майна забезпечити термінове винесення уповноваженими особами на виконання функцій з управління державними корпоративними правами в органах управління господарських товариств, у статутних фондах яких частка держави становить більш як 50 відсотків, на розгляд загальних зборів акціонерів (учасників) питання про дотримання граничних сум витрат, затверджених цією постановою, на придбання обладнання та устаткування і комп’ютерів.

4. Установити, що бюджетні установи, які утримуються за рахунок коштів державного бюджету, здійснюють витрати на придбання легкових автомобілів, придбання і утримання мобільних телефонів (крім легкових автомобілів спеціального призначення та мобільних засобів зв’язку для правоохоронних органів, збройних сил та інших військових формувань, Державної спеціальної служби транспорту і Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації) за наявності бюджетних асигнувань на зазначені цілі у їх кошторисах та відсутності простроченої кредиторської заборгованості на останню звітну дату як за загальним, так і за спеціальним фондами державного бюджету.

5. Установити, що державні органи, а також установи та організації, які утримуються за рахунок державного бюджету, укладають договори оренди легкових автомобілів, вартість яких не перевищує граничних сум витрат, затверджених цією постановою.

6. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на Міністерство фінансів, Державну аудиторську службу, Міністерство фінансів Автономної Республіки Крим та місцеві фінансові органи.

Перший віце-прем’єр-міністр України Ю. Єхануров

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 04.04.2001 р. № 332

Граничні суми витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету

Сума, гривень за одиницю

Легкові автомобілі для:

членів Кабінету Міністрів України, Глави Адміністрації Президента України

500000

обслуговування посадових осіб Адміністрації Президента України, апарату Верховної Ради України і Секретаріату Кабінету Міністрів України

250000

керівників центральних органів виконавчої влади (крім членів Кабінету Міністрів України)

110000

заступників керівників центральних органів виконавчої влади

90000

голів обласних, Севастопольської міської держадміністрацій

300000

заступників голів обласних, Севастопольської міської держадміністрацій

60000

керівників інших органів виконавчої влади, бюджетних установ і організацій

60000

Мобільний телефон:

придбання

1200

утримання (на місяць)

1500

Персональний комп’ютер (системний блок, монітор, клавіатура, маніпулятор «миша», операційна система), ноутбук, за винятком захищених від зовнішнього впливу (вібрації, вологості, удару, температури) персонального комп’ютера (системного блока, монітора, клавіатури, маніпулятора «миша», операційної системи) та ноутбука, що закуповуються МЗС, Міноборони та його розвідувальним органом, МВС, СБУ, Національною гвардією, Національною поліцією, Державною прикордонною службою, Службою зовнішньої розвідки, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації, Державною спеціальною службою транспорту, ДСНС та Управлінням державної охорони

20500

Комплект меблів для:

службового кабінету члена Кабінету Міністрів України, Глави Адміністрації Президента України

30000

службового кабінету посадових осіб Адміністрації Президента України, апарату Верховної Ради України і Секретаріату Кабінету Міністрів України

25000

службового кабінету керівника центрального органу виконавчої влади (крім членів Кабінету Міністрів України)

15000

службового кабінету заступника керівника центрального органу виконавчої влади

11000

службового кабінету голів обласних, Севастопольської міської держадміністрацій

15000

службового кабінету заступника голів обласних, Севастопольської міської держадміністрацій

9000

службового кабінету керівника іншого місцевого органу виконавчої влади, бюджетної установи та організації

6500

Меблі для обладнання робочих місць працівників:

стіл письмовий

800

крісло офісне

800

стілець

300

шафа для одягу

1200

шафа для паперів

1100

сейф

2000

стіл для комп’ютера

800

Теле- і радіоапаратура, відеотехніка для службових кабінетів

5000

Примітка. Затверджені граничні суми витрат призначені для придбання комплектних легкових автомобілів, меблів, обладнання, устаткування, а не окремих деталей (предметів).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі