Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Разом зі звітністю з плати за землю на 2017 рік подаємо копію нового витягу про нормативну грошову оцінку

У нормативно-правових актах, якими регулюється проведення нормативної грошової оцінки земельних ділянок, відбулися істотні зміни. Зокрема, з 01.01.2017 р. набрав чинності новий Порядок нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, затверджений наказом Мінагрополітики від 25.11.2016 р. № 489.

Для обчислення земельного податку й орендної плати доцільно звернутися до органів Держгеокадастру на місцях для одержання нової довідки (витягу) про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, яка видана після 01.01.2017 р. (і надати копію довідки під час подання податкової декларації на поточний 2017 рік).

Про це інформує ГУ ДФС у Львівській області.

Збільшено розмір передоплати за транспортні засоби

Уряд прийняв рішення щодо врегулювання питання виробництва сучасних транспортних засобів для комунальних потреб міст (трамваїв, автобусів, тролейбусів тощо) та їх закупівлі міськими комунальними підприємствами.

Так, постановою КМУ від 01.02.2017 р. № 49 внесено зміни до п. 1 постанови КМУ «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» від 23.04.2014 р. № 117, відповідно до яких збільшено розмір передоплати за транспортні засоби, що не перевищує 70 % їх вартості. Також збільшено строки її погашення: для тролейбусів, автобусів, електробусів та інших колісних транспортних засобів до 8 місяців, а для трамваїв до 1 року.

Це сприятиме налагодженню виробництва сучасних транспортних засобів, завантаженню виробничих потужностей підприємств — виробників, а також розвитку та виробництву на внутрішньому ринку автотранспортної техніки для комунальних потреб міста.

Начальнику відділу виплата за додаткове навантаження не встановлюється

Виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього держслужбовця та за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою держслужби передбачені ст. 50 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII. Ці виплати встановлюються держслужбовцям керівником держслужби за поданням їх безпосередніх керівників.

За додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою керівника структурного підрозділу, його заступника або за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього керівника структурного підрозділу (заступника керівника) виплати можуть здійснюватись держслужбовцю за рішенням керівника держслужби за поданням керівника вищого рівня цього підрозділу.

Щодо можливості встановлення зазначених виплат керівнику структурного підрозділу та його заступнику у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього держслужбовця або за вакантною посадою держслужбовця, то кваліфікаційними характеристиками керівних посад передбачено здійснення керівництва діяльністю відповідного структурного підрозділу та забезпечення ефективного виконання покладених на цей підрозділ завдань.

Крім того, керівники розподіляють обов’язки між працівниками, координують і контролюють їх роботу, несуть відповідальність за якісне виконання ними завдань та обов’язків, а також надають методичну допомогу працівникам для виконання цих завдань та обов’язків.

Таким чином, керівник підрозділу (заступник керівника) має володіти знаннями, вміннями і навичками, необхідними для виконання завдань, покладених на цей підрозділ.

При виконанні керівником структурного підрозділу (заступником керівника) обов’язків за вакантною посадою держслужбовця цього структурного підрозділу або на час його тимчасової відсутності виплати не проводяться.

Таке роз’яснення надано фахівцями Мінсоцполітики у листі від 15.11.2016 р. № 1571/13/84-16.

Щодо правового статусу служб у справах дітей

Законом України від 19.01.2017 р. № 1824-VIII внесено зміни до ст. 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» щодо удосконалення правового статусу служб у справах дітей.

Зокрема, до зазначеної статті додано ч. 7 і 8 такого змісту:

«Штатна чисельність працівників районних, міських, районних у містах служб у справах дітей установлюється з розрахунку один працівник служби не більше ніж на одну тисячу дітей, які проживають у районі, та не більше ніж на дві тисячі дітей, які проживають у місті, районі у місті. Штатна чисельність працівників служб у справах дітей виконавчих органів сільських, селищних рад відповідних територіальних громад встановлюється з розрахунку один працівник служби не більше ніж на одну тисячу дітей, але не менше одного працівника на об’єднану територіальну громаду.

Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері усиновлення та захисту прав дітей, орган виконавчої влади АР Крим у сфері сім’ї та дітей, служби у справах дітей мають права юридичної особи».

Встановлено, що до приведення законодавства у відповідність до Закону № 1824 інші закони та нормативно-правові акти застосовуються в частині, що не суперечить цьому Закону.

Закон № 1824 набере чинності з дня його опублікування.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі