Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Затверджено порядок публічного звітування керівника органу виконавчої влади

Відповідно до ст. 45 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII керівники органів виконавчої влади щорічно повинні виступати з публічним звітом про підсумки діяльності відповідного держоргану за участю представників громадських рад, громадських об’єднань, організацій роботодавців, профспілок, некомерційних організацій, експертів відповідних галузей та ЗМІ.

Інформація про проведення публічного звіту керівника органу виконавчої влади розміщується не пізніш як за тиждень до звіту та після нього на офіційному веб-сайті відповідного органу виконавчої влади та в ЗМІ.

На виконання цієї норми Закону Нацагентство з питань держслужби наказом від 20.12.2016 р. № 277 затвердило Типовий порядок проведення публічного звіту керівника органу виконавчої влади, який встановлює загальні вимоги до організаційних та технічних заходів щодо підготовки і проведення публічного звіту керівника. Мета такого звіту — належне інформування громадськості про підсумки діяльності, забезпечення належної прозорості та підзвітності відповідного органу виконавчої влади.

Цей Типовий порядок поширюється на керівників усіх органів виконавчої влади, крім міністрів.

У ньому передбачено, що органи виконавчої влади повинні готувати звіт про свою діяльність за попередній рік щороку до 25 лютого.

Інформація про проведення публічного звіту розміщується не пізніш як за тиждень до його проведення на офіційному веб-сайті відповідного органу виконавчої влади та веб-сайті «Громадянське суспільство і влада».

Публічний звіт проводиться у формі офіційного виступу керівника не пізніше ніж через 15 календарних днів з дня його оприлюднення на зазначених сайтах із запрошенням представників громадських рад, громадських об’єднань, організацій роботодавців, профспілок, некомерційних організацій, експертів відповідних галузей і ЗМІ.

Мінфін підкорегував Порядок реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань

Мінфін наказом від 20.12.2016 р. № 1114 вніс зміни до Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 02.03.2012 р. № 309.

Змінами, зокрема:

1) п. 1.1 гл. 1 доповнено новим абзацом такого змісту:

«Орган Казначейства здійснює реєстрацію та облік бюджетних зобов’язань, бюджетних фінансових зобов’язань розпорядників і одержувачів бюджетних коштів відповідно до Бюджетного кодексу України та з урахуванням вимог Закону України «Про міжнародні договори України», законодавства у сфері закупівель, інших актів законодавства України, що не суперечать бюджетному законодавству, та цього Порядку.»;

2) абз. 2 п. 2.2 гл. 2 викладено в такій редакції:

«За умови взяття бюджетного зобов’язання, за яким застосовується процедура закупівлі товарів, робіт і послуг, розпорядник бюджетних коштів подає з урахуванням законодавства у сфері закупівель до органу Казначейства документи, зазначені в абзаці першому цього пункту, протягом 7 робочих днів з дати оприлюднення звіту про результати проведення процедури закупівлі у разі наявності в обліку органу Казначейства кошторису (плану використання бюджетних коштів) або протягом 7 робочих днів з дати взяття на облік органом Казначейства кошторису (плану використання бюджетних коштів).»;

3) у п. 5.3 гл. 5 слова «органів Державної фінансової інспекції України» замінили словами «Державної аудиторської служби України, її міжрегіональних територіальних органів».

Наказ № 1114 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Особливості складання ПН з 01.01.2017 р.

Відповідно п.п. «і» п. 201.1 ПКУ при складанні податкової накладної (ПН) заповнюють код товару згідно з УКТ ЗЕД, для послуг — код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг.

При цьому платники податків мають право зазначати код товару згідно з УКТ ЗЕД або код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг не повністю, але не менше ніж чотири перших цифри відповідного коду. У разі здійснення платниками податків постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, код товару згідно з УКТ ЗЕД зазначається в ПН повністю.

Зазначені зміни щодо складання ПН застосовуються до ПН, дата складання яких припадає на період з 01.01.2017 р.

ДФСУ в листі від 20.01.2017 р. № 1312/7/99-99-15-03-02-17 звернула увагу: до внесення відповідних змін до форми ПН та порядку її заповнення при складанні ПН код товару згідно з УКТ ЗЕД слід зазначати в графі 3 табличної частини ПН.

Оскільки діюча форма ПН не містить окремого поля для відображення коду послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, до внесення відповідних змін до форми ПН та порядку її заповнення при складанні ПН код послуги тимчасово не зазначається.

Відсутність коду послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг в ПН, дата складання якої припадає на період з 01.01.2017 р., до дати набрання чинності відповідними змінами до форми ПН, не визначається як помилка, допущена при складанні такої ПН.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі