Теми статей
Обрати теми

За яким кодом перерахувати до бюджету компенсацію середнього заробітку

Наталія СЕВОСТЬЯНОВА, заступник начальника Головного управління Державної казначейської служби України в Харківській області
У грудні 2015 року була виплачена компенсація середнього заробітку працівнику, призваному на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, за рахунок коштів бюджетної організації (загальний фонд), яка повинна була бути відшкодована Управлінням праці і соціального захисту населення, та обліковувалася як дебіторська заборгованість. У травні 2017 року Управління праці і соціального захисту населення перерахувало цю суму на рахунок організації. Її ми повинні перерахувати до Держбюджету України. За яким кодом доходів Держбюджету слід перерахувати зазначені кошти? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Нагадаємо: з 2016 року компенсація середнього заробітку мобілізованим працівникам за рахунок коштів Держбюджету не проводиться.

Дійсно, уже в Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» від 25.12.2015 р. № 928-VIII немає ані слова про відшкодування середнього заробітку мобілізованим працівникам.

Крім того, у зміненій з 1 січня 2016 року ст. 119 Кодексу законів про працю України від 10.12.71 р. також виключено положення щодо компенсації середнього заробітку мобілізованим працівникам. Тож із 2016 року середній заробіток таким працівникам із держбюджету не компенсується.

Якщо ж ви у 2017 році отримали компенсацію за 2015 рік, то сума такої компенсації підлягає перерахуванню у дохід бюджету.

При цьому такі кошти перераховують за кодом доходу 24060300 «Інші надходження» — інші неподаткові надходження.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі