№27

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2017/№ 27 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2011 р. № 1271 Постанова від 12.07.2017 р. № 493
  • Про внесення змін до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення Наказ від 18.05.2017 р. № 825/531 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12.06.2017 р. за № 726/30594 (витяг)
  • Щодо індексації орендної плати Лист від 09.06.2017 р. № 22050/К-13549/7.3 (витяг)
  • Щодо власних надходжень та відшкодування вартості комунальних послуг Лист від 17.07.2015 р. № 14-09/562-19082
  • Погашення заборгованості ЖКП Потрібно погасити заборгованість житлово- комунального підприємства, яка не належить до сфери благоустрою міста, за рахунок бюджетних коштів. Чи можливе виділення з місцевого бюджету цільових дотацій на погашення такої заборгованості? Згідно з яким ТПКВКМБ можна проводити такі видатки? Чи потрібно розробляти спеціальну програму для виділення таких коштів? (запитання з форуму редакції: https://budget.factor.ua)
  • Упорядкування кладовища Підкажіть, будь-ласка, чи має право сільська рада придбати бетонний паркан на кладовище за рахунок бюджету розвитку? Який КПК та КЕКВ видатків використовувати? (запитання з форуму редакції: budget.factor.ua)
  • Питання наповнення місцевих бюджетів Міська рада опікується наповненням місцевого бюджету. Який відсоток єдиного податку належить зарахуванню до місцевого бюджету? Є інформація, що раніше було 100 %, а тепер 86 %. Який відсоток акцизного податку підлягає зарахуванню до місцевого бюджету? (Запорізька обл.)
  • За яким кодом перерахувати до бюджету компенсацію середнього заробітку У грудні 2015 року була виплачена компенсація середнього заробітку працівнику, призваному на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, за рахунок коштів бюджетної організації (загальний фонд), яка повинна була бути відшкодована Управлінням праці і соціального захисту населення, та обліковувалася як дебіторська заборгованість. У травні 2017 року Управління праці і соціального захисту населення перерахувало цю суму на рахунок організації. Її ми повинні перерахувати до Держбюджету України. За яким кодом доходів Держбюджету слід перерахувати зазначені кошти? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Вимоги до оформлення документів для подання до Казначейства Наша установа — одержувач бюджетних коштів. Ми отримуємо кошти районного бюджету на проведення спортивних змагань за КЕКВ 2282. На це є програма, затверджена рішенням сесії районної ради, та паспорт бюджетної програми. З травня 2017 року Казначейство вимагає розпорядження нашого розпорядника бюджетних коштів (районна державна адміністрація) про те, щоб у зобов’язаннях показати попередню оплату. Ми фактично провели змагання та зробили авансовий звіт, який подали до Казначейства. У Казначействі в усній формі відмовляються прий мати документи, поки на всіх відомостях не буде написано «Затверджено» головою районної державної адміністрації з підписом і печаткою. Наскільки ці вимоги правомірні? Адже в наказі Державної казначейської служби України від 29.04.2013 р. № 68 прописано, що можна по- давати реєстр авансових звітів. (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Благодійна допомога у вигляді робіт з капремонту Фізична особа — підприємець надає бюджетній установі благодійну допомогу у вигляді робіт з капітального ремонту. Підставою для оприбуткування такої допомоги є акт прийманняпередачі виконаних робіт. Чи потрібно проводити експертизу кошторису, декларації про початок робіт, декларації про готовність до експлуатації об’єкта? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Повноваження Державної аудиторської служби України У цій статті пропонуємо вам розглянути тему державного фінансового контролю в Україні. Нагадаємо, що 28.10.2015 р. КМУ прийняв постанову № 868, якою було утворено Державну аудиторську службу України як центральний орган виконавчої влади, що здійснює державний фінансовий контроль в Україні та реалізує державну політику у сфері державного фінансового контролю, реорганізувавши при цьому Державну фінансову інспекцію України.
  • Виготовлення проектно-кошторисної документації для капремонту: як обліковувати витрати Для проведення капітального ремонту будівлі (ремонт покрівлі) бюджетна установа уклала договір на виготовлення проектно-кошторисної документації. Згідно з актом виконаних робіт вартість послуг з виготовлення такої документації — 15996 грн. (у тому числі ПДВ — 2666 грн.). Загальна вартість робіт відповідно до проектно-кошторисної документації — 498000 грн. (у тому числі ПДВ — 83000 грн.). Як правильно у цьому році обліковувати витрати на проведення капітального ремонту? Чи необхідно вартість витрат на капремонт та виготовлення проектно-кошторисної документації обліковувати на окремому рахунку? Чи необхідно для цього застосовувати субрахунок 5411? Чи повинна установа такі суми віднести на витрати? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Повернення коштів: як показати в обліку При перевірці бюджетної установи Державною аудиторською службою виявлено завищення вартості робіт з поточного ремонту на суму 1500,00 грн. На підставі акта перевірки виконавець робіт повернув бюджетній установі 1500,00 грн. При цьому ремонт було виконано і оплачено у 2015 році, а перевірка та повернення коштів відбулися у 2017 році. Оплата таких робіт проводилася за рахунок коштів спеціального фонду. Як правильно відобразити цю операцію в бухгалтерському обліку? Такі кошти слід перерахувати до бюджету чи установа може залишити їх у своєму розпорядженні? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі