Теми статей
Обрати теми

Внесення змін до рішення про місцевий бюджет

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, Проектний офіс секторальної децентралізації, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Чи можна вносити зміни селищною радою до рішення про місцевий бюджет в частині збільшення видатків на будівництво та капітальний ремонт після прийняття рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад»?

Особливості виконання бюджетів територіальних громад, що об’єдналися, визначено ч. 9 ст. 8 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 р. № 157-VIII, якою, зокрема, передбачено:

— бюджети територіальних громад, що об’єдналися, виконуються окремо до закінчення бюджетного періоду;

— сільська, селищна, міська рада, обрана об’єднаною територіальною громадою, може вносити зміни до рішень про місцеві бюджети, прийняті сільськими, селищними, міськими радами, обраними територіальними громадами, що об’єдналися.

При цьому слід розуміти, що така норма діє після проведення перших місцевих виборів та набуття повноважень радою об’єднаної територіальної громади.

Згідно з нормами ст. 42 та 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР визнання повноважень депутатів ради нового скликання та новообраного сільського, селищного, міського голови встановлено з моменту інформування про підсумки таких виборів головою територіальної виборчої комісії на першій сесії новообраної сільської, селищної, міської ради, яка скликається відповідною територіальною виборчою комісією не пізніш як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради.

До проведення перших місцевих виборів бюджети громад, що прийняли рішення про об’єднання, виконуються у звичному режимі, і зміни до місцевого бюджету можуть уноситися з урахуванням вимог ст. 78 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі