№23

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2017/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо надання матдопомоги медичним працівникам Лист від 02.03.2017 р. № 10.1-13/Д-1/697-17/6006
  • Облік основних засобів: розглядаємо на числових прикладах Майже кожного для на електронну адресу газети «Бюджетна бухгалтерія» (bb@id.factor.ua) надходять запитання щодо відображення в бухгалтерському обліку операцій з основними засобами та іншими необоротними матеріальними активами. Ми зібрали відповіді на найбільш актуальні з них та пропонуємо усім нашим читачам ознайомитися з ними у цьому матеріалі. На прикладах ми всебічно розглянули операції з надходження основних засобів та інших необоротних матеріальних активів. Тож почнемо.
  • Облік матеріальних цінностей, отриманих у результаті централізованих постачань Військова частина (база забезпечення) закупляє речове майно для одягу власного особового складу та ще чотирьох військових частин, які стоять на забезпеченні цієї частини. Також таке майно в централізованому порядку передається до інших військових частин. Речове майно обліковується на субрахунках 1312 та, відповідно, 5411. Якими бухгалтерськими проводками слід відображати централізовану передачу, адже в Типовій кореспонденції немає проводок щодо передачі цільового фінансування?
  • Пальне є, а чеків РРО немає: як бути Під час перевірки контролюючими органами виникло запитання щодо обліку пального, придбаного за скретч-картками. Зокрема, у нашій установі відсутні чеки РРО з АЗС. З огляду на це, перевіряючі наполягають на визнанні пального, на яке відсутні чеки РРО, нестачею та стягненні збитків з матеріально відповідальної особи. Чи дійсно до подорожніх листів необхідно прикріпляти чеки з АЗС та що робити, якщо вони відсутні? Як довести свою правоту, якщо автомобіль фактично заправлявся і виконував свою роботу?
  • Внески до статутного фонду комунального підприємства Як планувати внески до статутних фондів комунальних підприємств? Якщо ми правильно розуміємо, то такі кошти необхідно планувати за 3210. Але водночас це капітальні трансферти. Як їх у такому випадку спрямувати на приріст обігових коштів (поточні видатки)? Як безпосередньо робити такі внески? Чи повинні підприємства складати план використання бюджетних коштів?
  • Поповнення статутного капіталу підприємства при наявності залишку коштів Комунальному підприємству поповнили статутний фонд бюджетними коштами. Використання таких коштів здійснюється на основі фінансового плану. Фінансовий план попереднього року підприємство не виконало, на його рахунку є бюджетні кошти. Чи можна в такому разі ще раз поповнити статутний капітал комунального підприємства бюджетними коштами?
  • Внесення змін до рішення про місцевий бюджет Чи можна вносити зміни селищною радою до рішення про місцевий бюджет в частині збільшення видатків на будівництво та капітальний ремонт після прийняття рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад»?
  • Відділ сільської ради – юридична особа? Розпорядником коштів місцевого бюджету є голова ОТГ. Чи має право бути юридичною особою відділ сільської ради, мати печатку, фірмовий бланк?
  • Оренда земельної ділянки Рішенням сільської ради було надано в оренду земельну ділянку в межах населеного пункту 0,10 га для комерційного призначення (кафе). У 2014 році кафе припинила діяльність у зв’язку з пожежею. Чи повинен орендар земельної ділянки продовжувати сплачувати орендну плату за земельну ділянку в такому випадку?
  • Матдопомога на оздоровлення: враховуємо «бюджетні» тонкощі Ось і настало літо — улюблена пора для відпусток. А про що слід пам’ятати керівникам та бухгалтерам бюджетних установ, відправляючи працівників на відпочинок? Звичайно ж, про виплату їм матеріальної допомоги на оздоровлення. У бюджетній сфері встановлено свої правила надання такої допомоги. Тож далі поговоримо про них, а також з’ясуємо галузеві тонкощі надання «оздоровчих» працівникам-бюджетникам.
  • Щодо збереження середньої зарплати на час додаткових відпусток у зв’язку із навчанням Управління Держпраці у Хмельницькій області надає роз’яснення стосовно збереження середньої заробітної плати за працівниками на час додаткових відпусток у зв’язку із навчанням.
  • Що необхідно знати про страховий стаж для розрахунку лікарняних Розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності залежить від страхового стажу працівника: чим більший стаж, тим більший відсоток виплати. Для того щоб його правильно підрахувати, необхідно знати, що таке страховий стаж.
  • Питання заповнення форми № 1ДФ Яким чином у податковому розрахунку за формою № 1 ДФ заповнюється інформація стосовно фізичної особи, яка отримала паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм та через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, про що повідомила відповідний контролюючий орган?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі