Теми статей
Обрати теми

Питання заповнення форми № 1ДФ

Яким чином у податковому розрахунку за формою № 1 ДФ заповнюється інформація стосовно фізичної особи, яка отримала паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм та через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, про що повідомила відповідний контролюючий орган?

Постановою КМУ «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України» від 25.03.2015 р. № 302, із змінами і доповненням (далі — постанова), затверджено технічний опис бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм.

Відповідно до п. 9 Технічного опису бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм (додаток 2 до постанови) на зворотному боці паспорта міститься зона візуальної перевірки (VI), де одним рядком надруковано напис «ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ Є ВЛАСНІСТЮ УКРАЇНИ» та назву підприємства, що виготовило паспорт, — «ПК «Україна».

Нижче, послідовно, згори донизу, надруковано назви полів, зокрема:

«РНОКПП/RNTRC» (реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) зазначається десятьма цифрами);

«Документ № / Document №o».

Номер документа встановлюється Державною міграційною службою і містить дев’ять цифр. Номер документа виконується об’ємним лазерним гравіюванням (п. 20 додатку 2 до постанови).

У разі наявності повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття зазначеного номера та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу) у відповідному полі проставляється слово «відмова». У разі відсутності інформації це поле не заповнюється (п. 18 прим. 1 додатку 2 до постанови).

Про одержані фізичними особами доходи та сплачені з них суми податку податкові агенти зобов’язані повідомити контролюючі органи в податковому розрахунку за формою № 1ДФ згідно з вимогами Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 (далі — Порядок).

Згідно з п. 3.1 розд. ІІІ Порядку в графі 2 «Податковий номер або серія та номер паспорта*» відображається реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта фізичної особи (для фізичної особи, яка має позначку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та його номером), про яку надається інформація в податковому розрахунку.

Таким чином, якщо у відповідному полі паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм проставлено слово «відмова» у зв’язку з тим, що фізична особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, то в податковому розрахунку за формою № 1ДФ при наданні інформації стосовно такої фізичної особи відображається номер паспорта, який містить дев’ять цифр.

За матеріалами, розміщеними на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі Державної фіскальної служби України, категорія 103.25 (zir.minrd.gov.ua)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі