Теми статей
Обрати теми

Оплата платежів Казначейством без паспорта бюджетної програми

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, Проектний офіс секторальної децентралізації, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Наша установа фінансується з державного бюджету. Протягом якого часу можна проводити оплату через Казначейство без паспорта бюджетної програми?

Питання здійснення платежів урегульовано ст. 49 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ).

Відповідно до п. 2 цієї статті Казначейство здійснює платежі за дорученнями розпорядників бюджетних коштів у разі наявності:

1) відповідного бюджетного зобов’язання для платежу у бухгалтерському обліку виконання бюджету;

2) затвердженого в установленому порядку паспорта бюджетної програми (у разі застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі);

3) у розпорядників бюджетних коштів відповідних бюджетних асигнувань.

Пунктом 8 ст. 20 БКУ визначено, що головний розпорядник бюджетних коштів розробляє та протягом 45 днів від дня набрання чинності законом про Державний бюджет України (рішенням про місцевий бюджет) затверджує спільно з Міністерством фінансів України (місцевим фінансовим органом) паспорт бюджетної програми.

Отже, у разі неподання до Казначейства у зазначений термін затвердженого паспорта бюджетної програми оплата платежів здійснюватися не буде.

Ця норма стосується розпорядників коштів як державного, так і місцевих бюджетів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі