№10

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2017/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо укладення, виконання, зміни та розірвання договору про закупівлю Лист від 30.12.2016 р. № 3302-06/42560-06
  • Укладення, виконання, зміни та розірвання договору про закупівлю: розставляємо основні акценти Одним з важливих елементів ефективності будь-якої закупівлі є правильні дії при укладенні договору суб’єктами господарювання. Адже від того, як у договорі будуть прописані ті чи інші умови, багато в чому залежить те, як надалі він буде виконуватися. Тож сторонам на етапі погодження проекту договору варто врахувати можливі майбутні ризики при його виконанні, тим паче коли мова йде про закупівлю за державні кошти. У цій статті звернемо увагу на особливості укладення договору про закупівлю при публічних закупівлях з урахуванням роз’яснень, наведених у листі Мінекономрозвитку від 30.12.2016 р. № 3302-06/42560-06*, та розглянемо окремі практичні ситуації.
  • Питання застосування ПЦМ У нашому регіоні в 2015 році було прийнято програму «Освіта» на 5 років. Із цього року ми маємо застосовувати програмно-цільовий метод. Головним розпорядником бюджетних коштів є відділ освіти, якому підпорядковано сім дитячих садків, шість шкіл та одну школу-інтернат. Які програми має прийняти відділ освіти? Кого визначити відповідальними виконавцями? Як визначити коди програмної класифікації?
  • Кошти на утримання закладів культури Ми, сільська рада, у 2015 році передали будинок культури і бібліотеку на фінансування в районний відділ культури. При цьому приміщення будинку культури залишили в себе на балансі, уклавши договір оренди із відділом культури. Чи можемо ми вкладати свої кошти в ремонт будинку культури і придбання музичної апаратури не через субвенцію? Фінвідділ нам пояснює, що тільки через субвенцію.
  • Виділення коштів сільрадою комунальному підприємству Комунальному підприємству (аварійно-рятувальна служба) рішенням сесії сільради (засновник) на 2017 рік виділено допомогу за КЕКВ 2610. За помісячним планом асигнувань комунальному підприємству в січні повинна бути виділена певна сума. Сільрада не дає фінансування в січні, посилаючись на те, що підприємство ще не здало їм у бухгалтерію свій баланс за 2016 рік. Пояснюють це тим, що фінансування йде за «збитковою програмою», і тому вони повинні бачити збиток у звітності підприємства. Якщо у підприємства буде прибуток, то фінансування не буде. Чи має право (або обов’язок) сільрада профінансувати підприємство у січні без цього звіту та без прив’язки до його прибутковості або збитковості з огляду на те, що воно виконує одну з функцій цивільної оборони і сільрада зобов’язана виділяти фіндопомогу?
  • Головний розпорядник бюджетних коштів для ЦРЛ Хто має бути головним розпорядником коштів для центральної районної лікарні (ЦРЛ)? Справа в тому, що з 2012 року ЦРЛ була у мережі районної ради як головного розпорядника бюджетних коштів. При цьому наприкінці 2016 року районна державна адміністрація рішенням своєї колегії вирішила самостійно бути головним розпорядником коштів для ЦРЛ. У рішенні про бюджет на 2017 рік головним розпорядником коштів для ЦРЛ є районна рада.
  • Виконавець програми — розпорядник нижчого рівня Коли виконавцям бюджетних програм доцільно визначати розпорядників коштів нижчого рівня? Наведіть, будь ласка, приклади.
  • Оприлюднення інформації про бюджет та бюджетні програми Як і де необхідно оприлюднювати інформацію про місцевий бюджет? Чи необхідно оприлюднювати паспорти бюджетних програм? Якщо так, то де саме це робити, якщо ані установа, ані її головний розпорядник не мають власного сайта? Чи підійде для такого оприлюднення сайт: http://data.gov.ua?
  • Оплата платежів Казначейством без паспорта бюджетної програми Наша установа фінансується з державного бюджету. Протягом якого часу можна проводити оплату через Казначейство без паспорта бюджетної програми?
  • Питання затвердження паспорта бюджетної програми Головним розпорядником бюджетних коштів в об’єднаній територіальній громаді є сільська рада. Виконком та відділи не є юридичними особами. Економістів у раді немає. Є тільки бухгалтерія. Крім того, існує фінансовий відділ ради (не юридична особа). Хто з працівників у такому випадку має займатися складанням паспортів бюджетних програм? Хто і як має затвердити паспорт бюджетної програми? Чи має взагалі фінансовий відділ, який не є окремою юридичною особою, а перебуває у складі виконкому ради, який також не є юридичною особою, затверджувати своїм спільним наказом з головним розпорядником коштів (сільська рада) паспорт бюджетної програми?
  • Чи зобов’язане комунальне підприємство складати фінансовий план? Комунальне підприємство є одержувачем бюджетних коштів та отримує фінансову допомогу від засновника — територіальної громади. При цьому воно є госпрозрахунковим підприємством, платником податку на прибуток. Чи зобов’язане комунальне підприємство складати фінансовий план на плановий 2017 рік (чи подібний документ) або достатньо плану використання бюджетних коштів і затвердженої цільової програми?
  • Обслуговування бюджетних організацій на території ОТГ Чи може бухгалтерія сільської ради об’єднаної територіальної громади обслуговувати усі бюджетні організації на території громади? Якщо ні, то як створити централізовану бухгалтерію?
  • Направлення працівника на платні курси Чи має право сільський голова своїм розпорядженням направити працівника сільської ради на платні курси (семінар) за рахунок бюджетних коштів, адже нормативна база змінюється з такою швидкістю, що відвідування таких курсів (семінарів) вкрай необхідне? Як документально підтвердити присутність працівника на курсах (сертифікат, відрядження, проживання)? Які витрати необхідно компенсувати працівнику (добові, для оплати курсів, проживання, проїзду тощо)?
  • Кому індексувати зарплату в березні 2017 року
  • Допомога по вагітності та пологах за дні після звільнення: бути чи не бути? З 28.12.2016 р. працівниці згідно з листком непрацездатності надано відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, допомогу нараховано і після отримання коштів з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності виплачено. Водночас, ще перебуваючи в декретній відпустці, жінка написала заяву на звільнення за власним бажанням 10.02.2017 р. Керівник організації дав на це згоду, було видано наказ про звільнення із зазначеної в заяві працівниці дати. Чи потрібно утримувати і повертати частину виплаченої допомоги по вагітності та пологах за дні після дати звільнення?
  • Земельну ділянку із свердловиною передано в оренду: хто заплатить за використання води Хто є платником рентної плати за спеціальне використання води у разі передачі в оренду земельної ділянки із свердловиною одним суб’єктом господарювання (власником) іншому (у тому числі бюджетній установі) для видобування підземних вод?
  • Коефіціенти для коригування зарплати при виході у відпустку в березні 2017 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі