Теми статей
Обрати теми

Надання субвенції на потреби освітніх закладів

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, Проектний офіс секторальної децентралізації, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Чи можлива передача коштів у вигляді субвенції з міського бюджету (місто районного значення) до районного бюджету для проведення ремонту, заміни вікон, забезпечення харчуванням учнів 1 — 4 класів непільгової категорії, оплату комунальних послуг освітніх закладів, які утримуються за рахунок районного бюджету (у тому числі освітньої субвенції), але розташовані на території міської ради? Чи буде вважатися в такому випадку передача субвенції видатками на утримання бюджетних установ одночасно з різних бюджетів?

У бюджеті міста районного значення (як і у сільському чи селищному бюджеті) може передбачатися субвенція районному бюджету для здійснення видатків з утримання освітніх закладів, які фінансуються з районного бюджету, у тому числі за рахунок освітньої субвенції.

Така субвенція повинна відображатися за ТПКВКМБ 8800 «Інші субвенції» та КЕКВ 2620 «Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів» — для поточних видатків і КЕКВ 3220 «Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів» — для капітальних видатків.

Відповідно до ст. 101 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI умови надання субвенцій визначаються відповідним договором сторін.

Що стосується фінансування, то в такому випадку це не вважатиметься фінансуванням з двох бюджетів, оскільки кошти на утримання закладу у вигляді трансферту будуть передані районному бюджету і фінансування закладу здійснюватиметься з одного бюджету — районного.

Тобто рішенням сесії районної ради кошти будуть передбачені відповідному головному розпоряднику коштів районного бюджету — у вашому випадку відділу освіти райдержадміністрації, який відповідає за фінансування освітніх закладів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі