№19

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2017/№ 19 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо застосування КЕКВ під час придбання комплектувальних виробів для обладнання Лист від 22.02.2017 р. № 16-08/188-3084
  • Як правильно обрати код економічної класифікації видатків бюджету Лист від 29.03.2017 р. № 16-05/320-5167
  • Надання субвенції на потреби освітніх закладів Чи можлива передача коштів у вигляді субвенції з міського бюджету (місто районного значення) до районного бюджету для проведення ремонту, заміни вікон, забезпечення харчуванням учнів 1 — 4 класів непільгової категорії, оплату комунальних послуг освітніх закладів, які утримуються за рахунок районного бюджету (у тому числі освітньої субвенції), але розташовані на території міської ради? Чи буде вважатися в такому випадку передача субвенції видатками на утримання бюджетних установ одночасно з різних бюджетів?
  • Експертиза звіту про виконання бюджету міста Чи потребує експертизи обласного фінансового управління звіт про виконання бюджету міста обласного значення (об’єднаної територіальної громади), який підготовлений фінансовим управлінням такого міста (громади)?
  • Оприлюднення змін до бюджетів Чи потрібно опубліковувати в друкованих засобах масової інформації рішення місцевої ради про внесення змін до місцевого бюджету? Чи достатньо це рішення розмістити на офіційному сайті місцевої ради?
  • Виділення коштів на потреби дитячого садка Сільська рада у 2015 році передала дитячі садки на утримання з районного бюджету. Тепер відділ освіти постійно прохає виділити кошти із сільського бюджету та закупити посуд, будівельні матеріали тощо для цих садків. Як сільраді правильно вчинити в такій ситуації: самим придбати необхідні матеріальні цінності для дитсадків та передати їм у користування чи надати субвенцію районному бюджету?
  • Чи можна притягнути до відповідальності особу, яка займається допороговими закупівлями Чи передбачена адміністративна відповідальність за порушення Порядку здійснення допорогових закупівель, затвердженого наказом ДП «Зовнішторгвидав України» від 14.04.2016 р. № 35, для особи, яка наказом керівника призначена відповідальною за проведення допорогових закупівель? Якщо так, то за які саме порушення? І чи поширються стягнення, передбачені ст. 164 КУпАП, на осіб, відповідальних за проведення допорогових закупівель?
  • Надання платних послуг закладом культури Комунальний заклад «Міський центр культури і дозвілля» надає платні послуги. Під час складання калькуляції виникли такі запитання: 1. Чи можна включити до калькуляції заробітну плату директора, бухгалтера та обслуговуючого персоналу (прибиральниці, сторожа)? 2. Заклад надає платну послугу — навчання в балетній студії. При розрахунку вартості цієї послуги до калькуляції включено витрати на заробітну плату з нарахуваннями в сумі 42,19 грн. та на оплату комунальних послуг — у сумі 16,19 грн. При цьому заплановано придбання комп’ютера для закладу вартістю 9153 грн. Яким чином урахувати такі капітальні витрати у вартості платної послуги?
  • Установа має лічильник: як взяти на облік, здійснити повірку та списати Кожна бюджетна установа є споживачем різних комунальних послуг (холодної та гарячої води, тепла) та енергоносіїв (газ, електроенергія). Тому з метою забезпечення належного обліку та контролю за обсягом спожитих послуг використовують засоби вимірювальної техніки — лічильники. За чий рахунок встановлюють такі засоби обліку? Хто несе відповідальність за їх технічний стан та експлуатацію? Як часто необхідно здійснювати повірку засобів обліку та чи необхідно додатково оплачувати такі послуги? Які підстави для списання таких засобів та чи може установа самостійно прийняти рішення щодо їх списання? Якщо ні, то хто уповноважений приймати таке рішення та якими документами оформити ці операції? Ось такі запитання надходять до нашої редакції. Відповіді на них ви знайдете у цьому матеріалі.
  • Проведення інвентаризації при зміні матеріально відповідальної особи Чи потрібно проводити інвентаризацію, якщо матеріально відповідальна особа йде у відпустку та передає матеріальні цінності, за збереження яких вона відповідає, іншій матеріально відповідальній особі?
  • Установлюємо тарифні розряди медичним та педагогічним працівникам закладу соцзахисту дітей Наказом Мінсоцполітики «Про умови оплати праці працівників закладів соціального захисту дітей, закладів соціального обслуговування і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» від 18.05.2015 р. № 526 затверджені розміри тарифних розрядів лише для адміністративно-управлінського персоналу та робітників цих закладів. У нашому закладі соціального захисту дітей (центр соціальної підтримки дітей та сімей) також працюють вихователі, логопеди, практичні психологи, медичні сестри та лікар-педіатр. Як установлювати тарифні розряди для вищеперелічених працівників?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в травні 2017 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі